Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Καλαμάρια με μελιτζάνα και σάλτσα πέστο
Καλαμάρια με μελιτζάνα και σάλτσα πέστο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από BRIZOLA   
Πέμπτη, 28/05/09
Υλικά
  • 4 καλαμαρια (1200 -1500 γρ)
  • 2 ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμ
  • 1 μελιτζανα σε μικρους κυβους
  • 1 κιτρινη πιπερια ψιλοκομμ
  • 1 φλιτζανι ρυζι αρμποριο
  • αλατι πιπερι

για την πεστο

  • ½  ματσακι βασιλικο
  • ¼ ματσακι μαιντανο
  • λιγο ξερο δεντρολιβανο
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • λαδι 
  • ελαχιστο αλατι
Εκτέλεση
  • σοταρω τη μελιτζανα με λιγο λαδι εως οτου ροδισει και τη βαζω σε χαρτι κουζινας
  • σε  κατσαρολα προσθετω λιγο λαδι και σοταρω κρεμμυδι και πιπερια μεχρι να μαλακωσουν
  • ριχνω το ρυζι και σταδιακα 3 φλιτζανια ζεστο νερο ή ζωμο λαχανικων (μολις πινει το νερο το ρυζι ,ριχνω αλλο νερο κ.ο.κ)στο τελος ριχνω αλατι,πιπερακι  ,προσθετω τη μελιτζανα και ανακατευω.αποσυρω απο φωτια και το αφηνω να κρυωσει λιγο
  • πλενω και καθαριζω τα καλαμαρια ,τα γεμιζω με το μειγμα του ρυζιου
  • σε μουλτι   αλεθω τα υλικα του πεστο
  • καλυπτω τη βαση ενός πυριμαχου ταψιου (το μεγεθος του τοσο οσο να χωραει τα καλαμαρια)με  σαλτσα πεστο
  • τοποθετω τα καλαμαρια στο ταψι και ραντιζω με την υπολοιπη πεστο
  • ψησιμο στους 180 για 10 λεπτα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7628
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-05-2009 09:55
 
Πρώτη φορά ακούω τέτοια γέμιση σε καλαμαράκια. :upset Τα πλοκάμια των καλαμαριών δεν μπαίνουν στη γέμιση? Γιατί εγώ συνήθως βάζω και αυτά μέσα.
 
Mary
2. 29-05-2009 22:16
 
Η ΕΊΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΗ ΜΑΖΊ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ,αλήθεια πόση βάζεις; Εγώ βαζω και ντοματα.Πρέπει να ειναι πεντανόστιμα!Ευχαριστούμε.
 
pastaflora
3. 29-05-2009 22:19
 
Κοπέλα μου , συγνώμη, την είδα, έχω μεγάλη ...στραβωμάρα!!!
 
pastaflora
4. 30-05-2009 01:01
 
Pastaflora βαζω 1 μελιτζανα σε μικρους κυβους και δεν ειμαι κοπελα(χιχι).mary δεν εβαλα τα πλοκαμια στη γεμιση γιατι ειναι καπως σκληρα(φαντασου ψησιμο μονο στο φουρνο 10 λεπτα.)τη συνταγη αυτη την απογειωνει η σαλτσα πεστο .θυμηθειτε με
 
BRIZOLA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )