Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Κορμός Σοκολάτας Νο.04 (Μωσαϊκό με ..παγωμένη καρδιά!)
Κορμός Σοκολάτας Νο.04 (Μωσαϊκό με ..παγωμένη καρδιά!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 21
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 28/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Κορμός Σοκολάτας Νο.04 (Μωσαϊκό με ..παγωμένη καρδιά!)
Σελίδα 2
mos1_400

Επειδή το γλυκό αυτό ειναι αποδεδειγμένα η αγαπημένη μας καλοκαιρινή λιχουδιά που σπάνια αντιστεκόμαστε να μην τη συνοδεύσουμε με παγωτό, σκέφτηκα αντί να 'λιωνουμε' απο τη λιγούρα μέχρι να σερβίρουμε.. γιατί να μην τα εχουμε όλα σε ένα και μάλιστα σε ατομικες μερίδες; (οχι τίποτα άλλο για μην τσακωνόμαστε ποιος εφαγε περισσότερο..χιχιχι)! ιδού λοιπόν ο αγαπημένος μας κορμός σοκολάτας με καρδιά.. παγωτό!!!!!!!!

Yλικά
  • 1 βιταμ τούβλο παρά κάτι 
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κιλό πτι μπερ 
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιακ ή λικέρ της αρεσκείας σας(εγω έβαλα λικερ βύσσινο)
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο ή και παραπάνω ανάλογα πόσο καφέ το θέλουμε
  • Παγώτο της αρεσκείας μας σε μπάλες
  • Ατομικά φορμάκια γυαλινα ή αλουμινενια sanitas
Εκτέλεση

Σπαμε τα μπισκοτα με το χερι μας σε μια λεκανιτσα.Χτυπαμε καλα στο μιξερ το βιταμ με τη ζαχαρη προσθετουμε τη βανιλια,το κονιακ και το κακάο.Στο τελος βαζουμε τα μπισκοτακαι ανακατευουμε καλα.

p5270087_400

Περνουμε μια θηκουλα και την ντύνουμε με αλουμινόχαρτο ή μεβράνη εσωτερικά(εγω στα μισα εβαλα και στα υπολοιπα οχι).

Περνουμε λίγο απο το μειγμα μας και το βαζουμε στον πατο.Χτιζουμε και τα τοιχώματα και φροντίζουμε να υπαρχει στη μέση μια γουβίτσα για να μπει το παγωτο.

p5270091_400_01

Σε αυτο το σημείο καλο ειναι να μπει το φορμακι για λιγο στην καταψυξη πριν μπει μεσα το παγωτό

Το παγωτό μας,καλο θα ειναι να το έχουμε βγαλει απο νωρίτερα σε μπαλες με το ειδικο μηχανημα και να εχουμε τις μπαλιτσες ετοιμες στην καταψυξη σε ενα ταπερ.Αυτο γιατι το παγωτο πρεπει να ειναι πολυ παγωμένο ωστε να μη λιώσει οταν μπει μεσα στο μείγμα.

p5270093_400

Βαζουμε τη μπαλα μεσα στην τρυπα που εχουμε δημιουργησει και σκεπαζουμε με το υπολοιπο μειγμα πιεζοντας ελαφρα.

Βαζουμε τις θηκουλες καταψυξη και το γλυκό μας ειναι έτοιμο!!!

mos_400

 Για να βγουν εύκολα απο τις θήκες τα βούτηξα 3 δευτερολεπτα σε βραστό νερο και ξεφορμαρίστηκαν μια χαρα, φανταζομαι οτι με αλουμινενιες θηκουλες του εμπορίου θα είναι ακομα πιο ευκολο.

Καλή όρεξη!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (40) | Εμφανίσεις: 28067
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (21)
16. 01-06-2009 09:37
 
Καταπληκτική η ιδέα σου Μαργαριτούλα!!! Εγώ θα του βάλω παραπάνω κακάο να μαυρίσει από το κακό του :p και παγωτό φιστίκι που λατρεύω :zzz :zzz
 
Flora
17. 18-03-2010 14:34
 
Μαργαρίτα τέλειο!!!!!!! Εισαι μοναδική στην σύνθεση γλυκών βρε παιδί μου. Μας τρελαίνεις (ευτυχώς που ανακάλυψα αυτή την υπερπαραγωγή σου για καλοκαιρινή εκτέλεση :upset :upset )
 
mariaZ
18. 18-03-2010 15:19
 
Α Μαρακι να το φτιαξεις οπωσδηποτε!Αυτο το γλυκο εχει τρελανει κοσμο!!χαχα!
 
margarita79
19. 27-05-2011 19:08
 
Μαργαρίτα μου συγχαρητήρια. :p Πρόσθεσα στο μείγμα γλυκό κεράσι , λικερ κεράσι, και σταγόνες σοκολάτας. Το έβαλα σε φόρμα μακρόστενη με παγωτό παρφέ όπως πρότεινες και το κόβω φέτες..ΤΡΕΛΑ :upset :zzz
 
KATERINA71
20. 27-05-2011 19:09
 
Ξέχασα!! Εβαλα και μερέντα!!
 
KATERINA71
21. 01-06-2011 09:36
 
Σε ευχαριστω πολυ Κατερινα και καλα που μου το θυμησες !Μπηκε καλοκαιρι καιρος να το φτιαξω!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/07/10 )