Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πάπια με κεράσια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Κυριακή, 31/05/09
Η συνταγή είναι της Σοφίας Τσιτηρίδου από τη Βόρεια Ελλάδα.
Υλικά
  • 1 πάπια (2 κιλά περίπου)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ½ κουτί κονσέρβα κεράσια
  • 1 κουταλιά αλάτι και πιπέρι

Για τη μαρινάτα

  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι ξίδι λευκό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 1 σκόρδο σε σκελίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • Δεντρολίβανο
  • Γαρύφαλλο σε καρφάκια
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε την πάπια και τη αφήνουμε  για όλο το βράδυ στη μαρινάτα.
  • Βγάζουμε την πάπια από την μαρινάτα και την καψαλίζουμε για 5 λεπτά με τα 50 γρ.βούτυρο.
  • Στη συνέχεια πετάμε το χρησιμοποιημένο βούτυρο και προσθέτουμε στη χύτρα τα υπόλοιπα 50 γρ. με το χυμό της κονσέρβας, το τσέρι, 1/2 ποτήρι νερό και το αλατοπίπερο.
  • Στη χαμηλή φωτιά ψήνουμε την πάπια με τα υλικά της για 30 λεπτά φτιάχνοντας έτσι μια ωραία σάλτσα.
  • Βγάζοντας την πάπια την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ζεσταίνουμεε για 4-6 λεπτά τα κεράσια. Στολίζουμε το κρέας μας με τα κερασάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Μια ξεχωριστή γεύση που σηκώνει καλό μπρούσκο κρασί!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4736
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 01-06-2009 14:25
 
Πωπω, τι θα φάω σε κανένα δυο μήνες... 
:eek Από τώρα ξεροκαταπίνω. :p
 
despoinaki
2. 01-06-2009 16:23
 
Καταπληκτική η συνταγή σου Ιωαννούλα :) Να σε ρωτήσω όμως, βγάζουμε την πέτσα της πάπιας ή την αφήνουμε? σε ρωτώ γιατί η πάπια έχει λίπος αρκετό και επειδή γίνεται σε κατσαρόλα και όχι στο φούρνο, μήμπως το φαγητό γίνει πολύ λιπαρό?
 
ekaterini
3. 01-06-2009 16:32
 
Κάτια δεν βγάζουμε την πέτσα αλλά με το που της κάνουμε στην αρχή ροδίζει και πετάμε αυτό το λίπος.Ξαναδιάβασε τη συνταγή να δεις αυτό που σου λέω.
 
iwanna
4. 01-06-2009 18:25
 
είναι αυτό αρκετό Ιωάννα μου? Θα μου πεις μια δοκιμή θα με πείσει :grin
 
ekaterini
5. 01-06-2009 23:57
 
Ιωάννα πολύ όμορφη και προτότυπη συνταγή :p Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα κεράσια τώρα που είναι η εποχή τους; και πόσα γραμμάρια;
 
Fey
6. 03-06-2009 14:51
 
Fey δεν το ξέρω αυτό που με ρωτάς αλλά υποθέτω ότι της κονσέρβας θα είναι πιο τραγανά.
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/08/12 )