Έχει υποβληθεί από LITSAKI73
|
Παρασκευή, 05/06/09 |
Παραδοσιακή Γιαννιώτικη πίτα ΥΛΙΚΑ - 1 κιλό σπανάκι (ή ανάμικτα σέσκουλα, λάπατα ή οτιδήποτε χορταρικο για πίτα)
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 400γρ. τρίμα φέτα
- 2 αυγά
- 1 φλ. του καφέ ρύζι γλασσέ
- 3 κούπες μπομπότα (καλαμποκίσιο αλεύρι)
- Νερό χλιαρό
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, άνιθο κατα βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε πολλά χέρια με νερό, το στραγγίζουμε καλά, και το ψιλοκόβουμε. Το αλατίζουμε, το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα υγρά του και το χειροτρίβουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τη φέτα, το ρύζι, το πιπέρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.Σε λεκανίτσα ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, αλάτι, 1/3 της κούπας λάδι και όσο νερό πάρει για να σχηματίσουμε εναν παχύρρευστο χυλό. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο χυλός μας.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου μας, βάζουμε τα 3/4 του χυλού ως βάση, από πάνω σκορπάμε τα χορταρικά, και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό από πάνω. Πριν το φουρνίσουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο), μέχρι να τραγανίσει και από πάνω και από κάτω.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12695 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/06/09 )
|