Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.03 (με μήλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 18/06/09

Μια τουρτα ευκολη και ελαφρια χωρις ψησιμο στο φουρνο

Υλικά 
  • ¼ του κιλού φρυγανιές τσουρεκιού ή αφράτες αρτοποιείου
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ  και καβουρδισμένα,
  • 1 ποτηράκι κόκα κόλα

Για την κρέμα βανίλιας:

  • Κάνω μια δόση κρέμα βανίλιας με άνθος αραβοσίτου  (κορν φλάουρ),

Μήλο κομπόστα φτιαγμένο με: 

  • 1 κιλό μήλα σε χοντρές φέτες , και:
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φλιτ.  ζάχαρη ή όσο γλυκιά την θέλουμε
  • 1-2 ξύλα κανέλας μεγαλούτσικα
  • 2 κουταλιές μέλι.

Σαντιγί από:

  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος κτυπημένο με :
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
Σκεύη:1 φόρμα για κέικ με στεφάνι.
Εκτέλεση
  • Μουλιάζω στο μισό ζουμί της κομπόστας τις φρυγανιές  και τις στρώνω να καλύψουν όλο τον πάτο της φόρμας.
  • Στρώνω από επάνω την κρέμα , και  από επάνω  σκορπίζω  σε μπουκίτσες μια στρώση με μήλα που έχω ξεχωριστά στραγγίσει.
  • Από επάνω   βάζω με τον κορνέ ή απλά στρώνω  μια παχιά στρώση από σαντιγί, και
  • Από επάνω σκορπίζω  άφθονα αμύγδαλα.
  • Κατόπιν  παίρνω το  υπόλοιπο ζουμί της κομπόστας και του συμπληρώνω λίγο μέλι ακόμη ή ζάχαρη και ένα ποτηράκι κόκα κόλα, και το  βράζω  λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα νόστιμο σιρόπι. Το σκορπάω επάνω από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  • Η τούρτα μας είναι έτοιμη.
  • Την βάζω στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 ώρες, και κατόπιν είναι έτοιμη να την σερβίρω

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7528
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )