Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρπούζι γλυκό κουταλιού Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Παρασκευή, 19/06/09

Η συνταγή είναι του Τσελεμεντέ....Μου άρεσε γιατί είναι πρωτότυπο να κάνεις ακόμα και τη φλούδα καρπουζιού γλυκό κουταλιού..Στο βιβλίο είχε και φωτογραφία που μιλόυσε πραγματικά...Σίγουρα θα την κάνω μες στο καλοκαίρι...

Υλικά
  • Φλούδες από ένα μεγάλο καρπούζι 
  • 1 κλό ζάχαρη  2-3 κ.σ μέλι ή γλυκόζη 
  • 2 βανίλιες
  • χυμό 1/2 λεμονιού5 ποτήρια νερό
  • λίγη μαστίχα χίου   
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις φλούδες του καρπουζιού από το πράσινο μέρος, έτσι ώστε να πάρετε μόνο το λευκό μέρος(θα πρέπει να είναι 1 κιλό).Κατόπιν το κόβετε σε μπαστουνάκια.
Βάζετε τα κομματάκια του καρπουζιού σε κατσαρόλα,ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί για να τα σκεπάζει και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.
Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό. Τα αφήνετε για 1/2 ώρα. Τα ξανασουρώνετε και ατ στραγγίζετε,τα αφήνετε γα 2 ώρες περίπου.
Στη συνέχεια βάζετε τη ζάχαρη  σε μια κατσαρόλα με τα 5 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας διαρκώς στην αρχή για να λίωσει η ζάχαρη καλά.
Ρίχνουμε το καρπούζι και τα αφληνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου με σκεπασμένο καπάκι. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει καλά.Το αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μέλι ή τη γλυκόζη, τις βανίλλιες, τη μασίχα, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε πάλι όλα μαζί για μισή ώρα. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα..

καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16441
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 16-01-2010 15:22
 
πολύ καλό είναι και το καρπούζιγλυκό ,το κόκκινο μέρος όπως επίσης και το πεπόνι.Θα σας τα γράψω μόλις μπορέσω.Αλλωστε είναι καλοκαιρινά γλυκά και χρόνο έχουμε... πολύ , έως τότε!!
 
mgortsila

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )