Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βυσσινόπιτα αναποδογυριστή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 22/06/09
vis1_400
Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ.23cm)

Για την επικάλυψη

  • 70γρ.ανάλατο βούτυρο
  • 140 γρ καστανή ζάχαρη
  • φρέσκα βύσσινα 2 ½-3 φλιτζάνια (ή 1 βάζο κομπόστα στραγγισμένα)
Για το κέικ
  • 195γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 113 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. άσπρη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 μεγάλα αυγά χωρισμένα (από το ψυγείο)
  • γάλα 120 μλ (1/2 φλιτζάνι )
  • 1/4 κ.γ κρεμοριο (ή 2-3 σταγονες λεμονι)
  • 1 κ.σ λικέρ βύσσινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το βούτυρο με τα καστανή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά.
  • Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι μας και από πάνω τοποθετούμε τα βύσσινα(αν βάλουμε κομπόστα πρέπει να έχουν στραγγίξει καλά).φροντίστε ο πατος του ταψιου να μην εχει κενα και να καλυφθει καλα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε λίγο κρεμόριο ή λεμονί για να σφίξει αρκετά.
  • Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα ένα τα κροκαδια.
  • Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
  • Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με 2 απαλές κινήσεις.
  • Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα βύσσινα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 25-35 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Σερβίρουμε με Σαντιγύ ή παγωτό.
Όταν είναι ακόμα χλιαρό μαζί με σαντιγύ είναι μούρλια!!Φυσικά αν θελετε μπορειτε να αντικατστησετε τα βυσσινα με κερασια. 

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10313
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 23-06-2009 22:37
 
πω πω και πως μου αρεσουν τα κεικ με φρουτα....τελειο και φαινεται ελαφρυ..ευχαριστω κουκλιτσα :p
 
nenapant
2. 24-06-2009 10:38
 
Τι ωραία πιτούλα!!! :upset :upset Πήρα κεράσια χθες το απόγευμα. Μάλλον θα την κάνω με αυτά!
 
Mary
3. 24-06-2009 12:16
 
κορτισια να την φτιαξετε.ολες αυτες οι αναποδογυριστες πιτες απο εμφανιση πασχουν λιγο μιας και ψηνονται τα φρουτα και σκουραινουν αλλά η συγκεκριμενη απο γευση ειναι τελεια!! 
να σας πω και τι επαθα... την ειδε ο ανδρας μου ολοκληρη και περασε τα βυσσινα για λουκανικα απο μακρια και χαρηκε οτι ειχαμε λουκανικοπιτα :grin :grin πολυ γελιο!
 
margarita79
4. 24-06-2009 13:07
 
Απίθανη! Να δεις που θα γίνεται και με γλυκό βύσσινο που έχω από πέρσι. 
Αχ βρε Μαργ. τι μας κάνεις, έχω και το Χάρη που δεν τρώει γλυκά.... :upset
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/06/09 )