Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cream Cheese Brownies Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 26/06/09
Ευρετήριο άρθρου
Cream Cheese Brownies
Σελίδα 2
Σελίδα 3
br1_400

Η συνταγή αυτή είναι ένα γευστικό πάντρεμα των γνωστών brownies με το αμερικανικό cheesecake.Η ιδέα είναι από το joy of baking αλλά η σύσταση του brownie είναι καθαρά δική μου αλχημεία μιας και η πρωτότυπη συνταγή δε με ικανοποίησε καθολου.Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν ένα πολύ καλοκαιρινό brownie!Έγινε τελειο.Περιμενω τις εντυπώσεις σας!

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα (προτείνω περιεκτικότητας σε κακάο 70%)
  • 110 γρ βιταμ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 125 γρ αλεύρi
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ baking powder
  • 3 βανίλιες

Για τη στρώση κρέμας τυριού

  • 220 γρ.τυρι κρέμα(τύπου Philadelphia)
  • 1 αυγό
  • 65 γρ.ζαχαρη
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση
p6260112_400

Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε σε μπεν μαρι το βούτυρο με την κουβερτούρα.Απομακρύνουμε από το μπεν μαρι την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.Συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι τα αυγά να διαλυθούν  ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι το όποιο έχουμε ανακατέψει με το μπεικιν.

p6260115_400

Κρατάμε μισό φλιτζάνι απο τό σοκολατένιο μείγμα και το υπόλοιπα το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι περίπου 20X27 εκ. στο οποιο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με ζάχαρη.Στο μίξερ χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα (καλό είναι να το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου)Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και στο τέλος το αυγό.

 Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το brownie και στρώνουμε την επιφάνεια.Κατά τόπους με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας που έχουμε κρατήσει και με ένα μαχαίρι κάνουμε σχέδιο αλλά φροντίζουμε να είναι επιφανειακό(δε θέλουμε να μας αναμειχθει με το κάτω μέρος).
p6260126_400

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να ροδίζει η επιφάνεια(εγώ ξεχάστηκα και το παραέψησα ήθελε λίγο λιγότερο).Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά αν είναι δυνατόν και πάνω σε μια σχάρα .Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε κομμάτια.Αν δεν το καταναλώσουμε την ιδία μέρα(δύσκολο το βλέπω)το διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο ανάλογα τα γούστα και συνοδεύεται τέλεια με παγωτό ή σαντιγί.

Kαλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 21599
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (33)
1. 28-06-2009 11:23
 
Σλουρπ!!!!! 
Μαργαρίτα δεν ξέρω από γεύση -αν και δεν έχω καμιά αμφιβολία- αλλά από εμφάνιση σκίζει. Συγχαρητήρια! :zzz
 
despoinaki
2. 28-06-2009 12:11
 
Δεν αντέχω άλλο με σένα Μαργαρίτα... Κάθε συνταγή σου κάνει τη γλώσσα μου να κρέμεται σα του σκύλου που βλέπει τις μπριζόλες... Έλεος πιά... :upset :upset :upset Δώσε μας επιτέλους τη διεύθυνση του σπιτιού σου να περνάω 2-3 φορές την εβδομάδα να βγάζω το άχι μου!
 
Mary
3. 28-06-2009 15:57
 
Μας έχεις πεθάνει πια. Η μια συνταγή σου καλύτερη από την άλλη.
 
sgr
4. 28-06-2009 18:41
 
Με μία ή και δύο ;) μπάλες παγωτό...απλά τέλειο!!
 
vago
5. 29-06-2009 08:13
 
:eek :eek :eek Μαργαρίτα μπράβο και πάλι!!! Φαίνεται υπέροχο :)  
Θα το κάνω το απόγευμα και θα σου πω εντυπώσεις ;)
 
Flora
6. 29-06-2009 10:49
 
ευχαριστω κοριτσια!πργματικα αυτο το γλυκο εγινε υπεροχο!οσοι το δοκιμασαν μου ειπαν οτι ξεπρναει γευστικα και την Φουντουκοπιτα! 
επιπλεον ειναι παρα πολυ ευκολο. 
εμεις το εξαφανισαμε! φλο περιμενω εντυπωσεις!
 
margarita79
7. 29-06-2009 19:25
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ
 
annakouki
8. 30-06-2009 09:05
 
Αποστολή εξετελέσθη...μαζί με το γλυκό :zzz Δεν έμεινε ψίχουλο!!!Μέχρι το σκυλί κλαψούριζε που μας έβλεπε να τρώμε! 
Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Μετά από γενική απαίτηση θα το ξαναφτιάξω απόψε....για τη λιγούρα :upset :upset :upset  
Ευχαριστούμε Μάργκαρετ :grin
 
Flora
9. 30-06-2009 09:19
 
μραβο φλο μου!!και εγω το ξαναφτιαχνω σημερα!!!μα ειναι τελειο... :grin :grin
 
margarita79
10. 30-06-2009 09:35
 
Φανταστικό φαίνεται :zzz :zzz :zzz
 
atalanth
11. 30-06-2009 10:20
 
"""πασπαλίσει με ζάχαρη? ? ""  
ζάχαρη άχνη εννοείς? και γιατί το κάνουμε? για να μην κολλήσει? :? άσχετη εντελώς... :zzz
 
eirini1977
12. 30-06-2009 10:33
 
οχι αχνη αλλα κανονικη κρυσταλλικη. 
Στρωνουμε τη λαδοκολλα την βουτυρωνουμε και την πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη. 
ναιτο κανουμε για να μην κολλησει βγαινει πολυ πιο ευκολα και κανει μια ωραια κρουστα στον πατο.
 
margarita79
13. 01-07-2009 18:44
 
α ωραία είχα κι εγώ την ίδια απορία με την Ειρήνη!! Αχ θα το φτιάξω σε πολύ μικρή δόση για δοκιμή και αν είναι πραγματικά τόσο καλό (που θα είναι, αφού αποτελείς πλέον εγγύηση) θα το κάνω το βράδυ που θα κάνω τραπέζι για τη γιορτή μου, σε 2 βδομάδες!!!
 
Marinaki
14. 01-07-2009 18:47
 
Μαργαρίτα,μπορώ να βάλω μασκαρπόνε;;; θα βγει καλό; τι λες;
 
Marinaki
15. 01-07-2009 19:25
 
marinaki οχι νομιζω καλυτερα φιλαδεφεια ειναι πιο κρεμωδες.δε μπορω βεβαια να σου πω με σιγουρια και τις 3 φορες με φιλαδελφεια το εχω κανει.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )