Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cream Cheese Brownies Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 26/06/09
Ευρετήριο άρθρου
Cream Cheese Brownies
Σελίδα 2
Σελίδα 3
br1_400

Η συνταγή αυτή είναι ένα γευστικό πάντρεμα των γνωστών brownies με το αμερικανικό cheesecake.Η ιδέα είναι από το joy of baking αλλά η σύσταση του brownie είναι καθαρά δική μου αλχημεία μιας και η πρωτότυπη συνταγή δε με ικανοποίησε καθολου.Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν ένα πολύ καλοκαιρινό brownie!Έγινε τελειο.Περιμενω τις εντυπώσεις σας!

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα (προτείνω περιεκτικότητας σε κακάο 70%)
  • 110 γρ βιταμ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 125 γρ αλεύρi
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ baking powder
  • 3 βανίλιες

Για τη στρώση κρέμας τυριού

  • 220 γρ.τυρι κρέμα(τύπου Philadelphia)
  • 1 αυγό
  • 65 γρ.ζαχαρη
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση
p6260112_400

Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε σε μπεν μαρι το βούτυρο με την κουβερτούρα.Απομακρύνουμε από το μπεν μαρι την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.Συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι τα αυγά να διαλυθούν  ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι το όποιο έχουμε ανακατέψει με το μπεικιν.

p6260115_400

Κρατάμε μισό φλιτζάνι απο τό σοκολατένιο μείγμα και το υπόλοιπα το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι περίπου 20X27 εκ. στο οποιο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με ζάχαρη.Στο μίξερ χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα (καλό είναι να το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου)Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και στο τέλος το αυγό.

 Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το brownie και στρώνουμε την επιφάνεια.Κατά τόπους με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας που έχουμε κρατήσει και με ένα μαχαίρι κάνουμε σχέδιο αλλά φροντίζουμε να είναι επιφανειακό(δε θέλουμε να μας αναμειχθει με το κάτω μέρος).
p6260126_400

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να ροδίζει η επιφάνεια(εγώ ξεχάστηκα και το παραέψησα ήθελε λίγο λιγότερο).Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά αν είναι δυνατόν και πάνω σε μια σχάρα .Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε κομμάτια.Αν δεν το καταναλώσουμε την ιδία μέρα(δύσκολο το βλέπω)το διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο ανάλογα τα γούστα και συνοδεύεται τέλεια με παγωτό ή σαντιγί.

Kαλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 21647
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (33)
31. 09-10-2009 20:23
 
Αντε με το καλο!! :grin :grin  
Αυτο θα πει αξεχαστο......!!!
 
margarita79
32. 06-05-2011 12:19
 
Μισή ώρα είναι πολύ λίγο. Στο μισάωρο έβαζα μαχαιράκι μέσα στη ζύμη και έβγαινε υγρό. Αναγκαστικά ανέβασα τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και το άφησα άλλο ένα τέταρτο. Αλλά και πάλι κάπως ρευστό μου φαινόταν...
 
tamar
33. 06-05-2011 14:28
 
Tamar δεν ειναι κεικ...ειναι brownies..φυσικα και πρεπει να ειναι υγρο μεσα. 
Οσο για το ψησιμο για αυτο ειπα ..περιπου.. 30 λεπτα μεχρι να δουμε την επιφανεια να ροδιζει.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )