Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 28/06/09
p9260019_400
Η συνταγή είναι του αγαπημένου μου Ηλία Μαμαλάκη.
Υλικά:
  • 1 μεγάλο χταπόδι γύρω στο 1 κιλό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη καρέ
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και 2 κουτ σούπας ξύδι να βράσει για 30 λεπτά. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ταυτοχρόνως. Ρίχνετε τα κομματάκια χταποδιού και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί.
p6270032_400

 Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και ένα φλιτζ. τσαγιού νερό, μπόλικο πιπέρι, λίγο αλάτι και το μπούκοβο και βράζετε σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για ½ ώρα περίπου και μέχρι να πήξει η σάλτσα.

 

Καλή σας όρεξη!

p6270033_400

p6270034_400Σημείωση:Η μόνη μου παρέμβαση στη συνταγή είναι η πιπεριά που θεώρησα ότι του ταιριάζει.

Επίσης, όλες οι φωτογραφίες με τα στάδια εκτέλεσης έγιναν με κόκκινο κρασί και γι αυτό δείχνει σκούρο το φαγητό.

Επειδή όμως το ξανάφτιαξα με τα σωστά υλικά αντικατέστησα την κεντρική φωτογραφία με το σωστό χρώμα που πρέπει να έχει το αποτέλεσμα.

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9302
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 30-06-2009 09:37
 
Το επόμενο χταποδάκι θα το φτιάξω έτσι Μαιρούλα, σίγουρα θα έιναι πολύ νόστιμο ;)
 
atalanth
2. 30-06-2009 23:36
 
φαινετσι τοσο καλο που θα το δοκιμαζα ευχαριστως!
 
margarita79
3. 01-07-2009 08:25
 
Τέλειος ουζομεζές!!!
 
Flora
4. 01-07-2009 11:25
 
Φαντάζομαι γεύση.. :upset
 
sgr
5. 01-07-2009 20:24
 
Το επόμενο χταποδάκι μου, εύχομαι να είναι σύντομα , γιατί θα περιμένω τον ψαροντουφεκά να μου το φέρει.. ξέρετε ποιόν εννοώ θα μαγειρευτεί μ΄αυτό τον τρόπο. Είναι τελείως διαφορετικό μ΄ότι έκανα εως τώρα!! Μπράβο Μαίρη!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )