Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μεγάλοι μάγειροι arrow Βαγγέλης Δρίσκας
AddThis Social Bookmark Button
Ευρετήριο άρθρου
Βαγγέλης Δρίσκας
Βραβεύσεις - Διακρίσεις
Για τα μέλη του GreekMasa
Εκδόσεις
Βαγγέλης Δρίσκας

Βαγγέλης Δρίσκας

 

Αφιέρωμα

Ο κ. Βαγγέλης Δρίσκας είναι ο καλεσμένος μας για αυτό το μήνα.
Διακεκριμένος σεφ, αναγνωρισμένος γαστρονόμος και συγγραφέας πολλών βιβλίων μαγειρικής με μεγάλη δράση, ο κ.Βαγγέλης Δρίσκας ανήκει σήμερα στους εμπνευσμένους ανθρώπους του χώρου της γαστρονομίας, προτείνοντας πρωτότυπα μενού με αφετηρία την ελληνική δημιουργική κουζίνα. 

Τον καλωσορίσουμε στους Masa “Μεγάλους γευσιγνώστες” του GreekMasa, τον ευχαριστούμε για τις μαγειρικές τους αφιερώσεις τους και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Βαγγέλης Δρίσκας

 Σεφ – Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής – Συντάκτης γαστρονομίας

Ο Βαγγέλης Δρίσκας έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο.

Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 18 χρόνια συνεργάζεται ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια

  • vangelis_driskas_photo_400Καλλίστη - χρυσός σκούφος ελληνικής κουζίνας
  • Big Deals
  • Fogg’s
  • 1800- Σαντορίνη
  • Le Grand Balcon- St George Lycabettus
  • Robins Hood
  • Atheneum
  • Sphinx
  • Caprice
  • Red-Ρόδος

καθώς και με εταιρίες τροφίμων.

Διδάσκει στην ιδιωτική σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης Chef d’ Oeuvre ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με εταιρίες τροφίμων και το Club Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά

  • Ραδιοτηλεόραση
  • Μενού & Άλλα
  • Κουζίνα & ποιότητα ζωής
  • Real Simple

ενώ από το 2007 αρθρογραφεί και γράφει συνταγές στο περιοδικό Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 γράφει την μηνιαία ειδική έκδοση με 35 συνταγές Extra Gourmet που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Από το 2003 συνεργάζεται με το corporate περιοδικό C-Mail του Ομίλου Carrefour.

Είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

 

 Τηλεόραση

Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι γνωστός στο κοινό από τις καθημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις για 6 συνεχή χρόνια:

  • 2000 –2002  Mega : Συμμετοχή στην βασική ομάδα των σεφ «Στην κουζίνα ολοταχώς» με τον Ηλία Μαμαλάκη
    Από το 2002 μαγείρευε καθημερινά στις εκπομπές:
  • 2002 — 2003   ΕΤ1 «10-2» με την Ρίκα Βαγιάνη και την Πόπη Τσαπανίδου
  • 2003 — 2005   ΝΕΤ PR” με την Ρίκα Βαγιάνη και την Πόπη Τσαπανίδου  
  • 2005 — 2006   Alpha «Καφές με την Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη