Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γεμιστά με κιμά και μπριάμ 2 σε 1 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 08/07/09
gemista_1_400

Ένα καλοκαιρινό φαγητό που είναι 2 σε 1και μ΄αυτό τον τρόπο έχετε ένα λαδερό και ένα φαγητό με κιμά ικανοποιώντας έτσι τα γούστα όλης της οικογένειας!

Υλικά
Για τα γεμιστά
  • 6 ντομάτες
  • 8 πιπεριές
  • 5 μελιτζάνες
  • 300 γρ. Κιμά
  • 1 και ¼  περίπου κούπας ρύζι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι δυόσμο
  • Μια κούπα χυμό ντομάτας και το εσωτερικό από τις ντομάτες που αδειάσαμε
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 και ½ κούπας λάδι

Για το μπριάμ

  • 4 πατάτες μέτριες
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση

gemista_2_400Πλένουμε καλά τις ντομάτες τις ανοίγουμε  και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι. Το ίδιο κάνουμε και για τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λάδι και μέσα σ΄ αυτό τον κιμά και το κρεμμύδι με το σκόρδο (τριμμένα)  και σοτάρουμε ελαφρά. Ύστερα ρίχνουμε το  κολοκυθάκι και αυτό τριμμένο. Αφού σοταριστεί και αυτό για λίγο ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ύστερα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο το ρύζι αλάτι πιπέρι και ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε μ΄αυτό το μίγμα τα λαχανικά μας και αραδιάζουμε στο μισό ταψί.

Έπειτα σε μια λεκάνη κόβουμε τις πατάτες όχι πολύ χοντρές και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο υπόλοιπο ταψί. Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες και τα κολοκύθια. . Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ντομάτας (έχουμε πολτοποιήσει το εσωτερικό των ντοματών μας) και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό μας και να μείνει μ΄ ελάχιστη σάλτσα.

Παρατηρήσεις

  • Τα υλικά είναι για ταψί του φούρνου.
  • Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και γεμιστά χωρίς κιμά
  • Αν σας περισσέψει γέμιση τοποθετήστε τη  στο ταψί έτσι ή βάλτε τη στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε τη άλλη φορά (εγώ τη βάζω έτσι)

Μπορεί το φαγητό αυτό να είναι χρονοβόρο είναι όμως πολύ νόστιμο και έχετε και φαγητό για την επόμενη.
Καλή επιτυχία!!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10935
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 08-07-2009 11:09
 
Πολύ καλή ιδέα. Έτσι τους καλύπτεις όλους. Η κόρη δεν τρώει το μπριαμ αλλά τρώει τα γεμιστά. Ο σύζυγος και ο γιος τρώνε και τα δύο (αλίμονο!). Και με τόσο φαϊ που βγαίνει τρώμε άνετα 2 μέρες!
 
Mary
2. 08-07-2009 11:15
 
καλα αμα το πω στη μανα μου αυτο θα απορει πως δεν το σκεφτηκε τοσα χρονια :grin :grin  
Μπραβο βρε βουλα εξαιρετικη ιδεα και το φαγητο σου φαινεται τελειο και πολυ καλοψημενο!
 
margarita79
3. 08-07-2009 11:22
 
Πολυ καλή ιδέα Βούλα μου και σήμερα έφτιαξα γεμιστά. Την επόμενη φορά θα το συνδυάσω έτσι να γλυτώσω και κανένα μαγείρεμα. ;)
 
Fey
4. 08-07-2009 12:32
 
Καταπληκτικο αυτό το 2 σε 1! Μπράβο!
 
vago
5. 08-07-2009 13:55
 
Κι εγώ έχω ψήσει στο ίδιο ταψί το ίδιο φαγητό σε διαφορετική έκδοση (γεμιστά μόνο με ρύζι και γεμιστά με ρύζι και κιμά) αλλά πραγματικά η δική σου ιδέα Βούλα είναι πολύ πρακτική, 2 εντελώς διαφορετικά φαγητά στο ίδιο σκεύος. Στα υπ'όψιν για την επόμενη φορά.
 
ata
6. 09-07-2009 15:03
 
πολύ έξυπνο αυτο Βούλα και τι λαχταριστό που δείχνει το ταψάκι σου !!!! 
 
ευχαριστούμε για την πρόταση 2 σε 1
 
mb04
7. 28-08-2009 00:25
 
βουλα μπραβο! 
εμεις συνηθως τα γεμιστα τα κανουμε χωρις κιμα αυτα εγινα υπεροχα! 
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/06/10 )