Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτα με λουκάνικα και σάλτσα μουστάρδας
Πίτα με λουκάνικα και σάλτσα μουστάρδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Σάββατο, 25/07/09
Υλικά
  • 125 γρ.αλευρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 ml γάλα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 8 λουκάνικα χοιρινά

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά λάδι
  • 50 γρ.βουτυρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα με σπόρους
  • 500 ml μηλοξιδο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με λίγο αλάτι και κάντε μια γούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνετε μέσα τα χτυπημένα αυγά και προσθέστε το γάλα χτυπώντας συνέχεια ώσπου να γίνει απαλός χυλός.
  • Αδειάζετε το λάδι σε ταψί και βάζετε μέσα τα λουκάνικα. Ψήνετε για 15 λεπτά
  • Βγάζετε από τον φούρνο και περιχύνετε με τον χυλό.
  • Ψήνετε για 30-40 λεπτά ακόμα ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει η πίτα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα

  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να καραμελωσουν. Αδειάζετε το αλεύρι και τη μουστάρδα στο τηγάνι και σιγά-σιγά το μηλοξιδο. Αφήνετε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.
  • Σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά η ώσπου να πήξει το μίγμα.

Σερβίρετε την πίτα με τη σάλτσα κρεμμυδιών.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5708
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 29-07-2009 01:19
 
Καλόοοοοοοοοοο! Αν έτρωγε κι ο καλός μου τη μουστάρδα :sigh Δεν πειράζει, θα το φτιάξω για μένα :grin
 
Ranja
2. 31-07-2009 12:18
 
o loukoulos dinei 10 me tonous
 
LOUKOULOS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 31/07/09 )