Η χθεσινοβραδινή ψαριά είχε και μια συναγριδούλα ενάμισι κιλό. Το βραδάκι θα κάνω εγώ το τραπέζι στην οικογένεια. Η συνταγή που θα κάνω, είναι πλέον κλασσική για ψάρια φέτες στο φούρνο Υλικά - 1 κιλό συναγρίδα (φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι μεγάλο σε φέτες)
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 καλές ντομάτες (μία κομμένη ροδέλες και μία περασμένη στον τρίφτη)
- 1 νεροπότηρο λάδι
- χυμό ενός λεμονιού
- ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το ψάρι μας και το κόβουμε σε κάθετες φέτες (8 κομμάτια καλό είναι γιαυτό το μέγεθος)
- Απλώνουμε το ψάρι μας σε φέτες να πιάσει όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.
- Πάνω από κάθε φέτα ψαριού βάζουμε μια φέτα ντομάτας, και βάζουμε την υπόλοιπη ντομάτα να πάει παντού στο ταψί μας
- Πασπαλίζετε με ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Περιχύνετε τέλος με το λάδι και το λεμόνι.
- Βάζουμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12857 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |