Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δανέζικα με ροδάκινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τετάρτη, 05/08/09
Αυτά τα γλυκάκια είναι πανεύκολα, πολύ νόστιμα και γίνονται ανάρπαστα!
Υλικά (για 8 γλυκάκια)
  • 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
  • 400 γραμ. ροδάκινα κομπόστα (μισό ροδάκινο για κάθε γλυκάκι)
  • 150 γραμ. αμυγδαλόπαστα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα
  • αμυγδαλάκια φιλέ
Εκτέλεση
  • Ξεπαγώνουμε καλά τα φύλλα σφολιάτας.
  • Τα κόιβουμε στα4 και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σ ένα μπαλάκι ζύμης, συνολικά 8 μπαλάκια.
  • Πιέζουμε κάθε μπαλάκι στο κέντρο ώστε να σχηματιστεί λακουβίτσα και ανοίγουμε τη ζύμη κυκλικά γύρω γύρω στο μέγεθος που θέλουμε (να χωράει μισό ροδάκινο).
  • Μέσα σε κάθε λακουβίτσα βάζουμε λίγη αμυγδαλόπαστα και από πάνω μισό ροδάκινο με το φουσκωτό μέρος προς τα πάνω.
  • Αλείφουμε τα γλυκάκια με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με την άχνη και μετά με τα αμύγδαλα φιλέ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε, τα αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Τip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα από κονσέρβα ή φρέσκα ροδάκινα που θα κάνουμε κομπόστα μόνοι μας, όχι πολύ βρασμένα όμως να μη μας λιώσουν.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5566
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 07-08-2009 17:43
 
μμμ πολύ νόστιμο και αρκετά ευκολο :)  
 
Μεγαλουργεις :upset
 
mariazouganeli
2. 07-08-2009 17:45
 
Ακούγεται υπέροχο, ειδικά με την αμυγδαλόπαστα.........κόλαση :eek
 
ekaterini
3. 09-08-2009 17:03
 
:zzz :zzz :zzz  
Εχεις έτοιμα, να περάσω μια βόλτα από εκεί? Γιατί δεν προλαβαίνω να φτιάξω..... Θα πεθάνω αν δεν το φάω!!! :cry :cry
 
REBEKKA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/07/11 )