Χαλβάς φούρνου με πορτοκάλι |
|
Έχει υποβληθεί από nitsa2009
|
Τετάρτη, 02/09/09 |
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα. Εγώ τον κάνω συνέχεια και όλοι θέλουν την συνταγήΥλικά (για 8 άτομα) - 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½ φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
- 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια
- Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 25 Χ 40 εκ. περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
- Όσο ψήνεται ο χαλβάς, ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το βράζετε με τη ζάχαρη και το νερό για 5-6 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί ο χαλβάς, τον χαράζετε σε μερίδες, τον περιχύνετε με το σιρόπι και τον ξαναβάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν τον σερβίρετε
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8488 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/09/09 )
|