Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Μακαρόνια με κυκλαδίτικο ρόστο
Μακαρόνια με κυκλαδίτικο ρόστο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Πέμπτη, 10/09/09
Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινό, μπούτι ή σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
  • 5 – 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι – φρεσκοτριμμενο πιπέρι
  • 500 γρ μακαρόνια χοντρά  Νº3 με τρύπα
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα σκόρδα και κόβοντας τα στη μέση αφαιρούμε το φύτρο τους. Μ’ ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ και εκεί στο χοιρινό.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής), ροδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρέας από’ όλες τις μεριές έως οτου κάνει κρούστα για περίπου 10΄λεπτα.
  • Προσθέτουμε πελτέ και τρίβουμε με τη σπάτουλα να πιάσει στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για να κρατήσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Τέλος περιχύνουμε μ’ ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄λεπτα. Αφού βράσει το κρέας, το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 30΄ επιπλέον λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Και τέλος αφού έχουμε ετοιμάσει τα μακαρόνια, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και το ρόστο.
Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου''Καφές με την Ελένη''

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7342
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/14 )