Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαχανόρυζο Νο.05 (με κιμά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Τρίτη, 15/09/09
Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι (μια φορά περασμένο)
  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 καρώτα τριμμένα
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 4 -5 κλωνάρια σέλερι η λίγο σέλινο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα. Σοτάρουμε καλά τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να σοκαριστούν για 2 – 3 λεπτά  και στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
  • Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ έχουμε κόψει το λάχανο σε χοντρά κομμάτια. Το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό για 5 – 6 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  • Όταν βράσει ο κιμάς, προσθέτουμε το λάχανο, τα καρώτα και το κολοκύθι τριμμένα σε χοντρό τρίφτη καθώς και το σέλερι κομμένο σε φετουλες.
  • Αλατίζουμε το φαγητό και τρίβουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε το λαχανορυζο για 10΄ λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Ανακατεύουμε το λαχανορυζο και αφού καταλαγιάσει ο βρασμός, το σερβίρουμε αχνιστό.

Ταιριάζει τέλεια με στραγγιστό γιαούρτι και κάποιο φρέσκο τυρί, όπως ξινομυτζηθρα, ανθόγαλο ή κατικι.

Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου''Καφές με την Ελένη'' 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11851
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/10 )