Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Λαχανικά arrow Ντολμαδάκια Γιαλαντζί
Ντολμαδάκια Γιαλαντζί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 βάζο των 50 φύλλων Αμπελόφυλα
300 γρ. Ρύζι
2 μεγάλα Κρεμμύδι(α)
1 ματσάκι Μαϊντανός
1 μικρός Άνηθος
λίγος Δυόσμος
1 κουτάλι σούπας κοφτό Αλάτι
1 κουτάλι γλυκού κοφτό Πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Βγάζουμε τα φύλλα από το βάζο, ξεχωρίζουμε τα καλά και τα βουτάμε σε βραστό νερό και τα βγάζουμε αμέσως.
Καβουρντίζουμε το κρεμύδι, βάζουμε τα μυρωδικά, τα γυρίζουμε λιγο με το λάδι, μετά βάζουμε το ρύζι και τα ανακατώνουμε.
Γεμίζουμε τα ντολμαδάκια.
Τα βάζουμε προς τα πλάγια και λίγο προς τα κάτω. Στρώνουμε κάτω φύλλα, μετά από πάνω φύλλα, νερό, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά το καπάκι.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )