Ενα καλοκαιρινό φαγητό... Υλικά - 3 μελιτζάνες (εγώ συνήθως βάζω τσακώνικες)
- 3 πατάτες
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
Για τη σάλτσα- 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκέλίδες σκόρδο
- Λάδι
- 1 πιπερια πράσινη
- 1 κόκκινη (προαιρετικά)
- 1/3 κούπας κρασί
- Μαιντάνό
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι ,πιπέρι
- ½ κουταλιάς πελτέ
- ¼ κιλού φέτα
Εκτέλεση Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες τις λαδώνουμε και τις βάζουμε με τη σειρά σ΄ένα πυρέξ. Τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ύστερα βάζουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και αυτές λαδωμένες και ξεπικρισμένες και τις αφήνουμε να ροδίσουν από τη μια πλευρά και έπειτα τις γυρίζουμε και από την άλλη. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας κατά προτίμηση όταν βάλουμε τις πατάτες. στο φούρνο. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις μαραθούν λίγο βάζουμε τις πιπεριές σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το πελτέ , αλάτι πιπέρι τη ζάχαρη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ροδίσουν οι μελιτζάνες προσθέτουμε τη σάλτσα στο ταψί και αφήνουμε 20 λεπτά περίπου να βράσει. Ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Βγάζουμε βάζουμε τη φέτα χοντροτριμμένη και αφήνουμε να λιώσει για λίγο η φέτα. Σημείωση: τα λαχανικά μπορούν επίσης να περαστούν και από το τηγάνι ή και να προστεθούν και άλλα, όπως έχουμε και στη συνταγή Λαχανικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 35053 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |