Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Μελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο
Μελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 09/09/09
dsci0969_400

Ενα καλοκαιρινό φαγητό...

Υλικά
  • 3 μελιτζάνες (εγώ συνήθως βάζω τσακώνικες)
  • 3 πατάτες
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
Για τη σάλτσα
  • 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκέλίδες σκόρδο
  • Λάδι
  • 1 πιπερια πράσινη
  • 1 κόκκινη (προαιρετικά)
  • 1/3 κούπας κρασί
  • Μαιντάνό
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι ,πιπέρι
  • ½ κουταλιάς πελτέ
  • ¼ κιλού φέτα
Εκτέλεση

dsci0957_400Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες τις λαδώνουμε και  τις βάζουμε  με τη σειρά σ΄ένα πυρέξ. Τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ύστερα βάζουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και αυτές λαδωμένες και ξεπικρισμένες και τις αφήνουμε να ροδίσουν από τη μια πλευρά και έπειτα τις γυρίζουμε και από την άλλη. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας κατά προτίμηση όταν βάλουμε τις πατάτες. στο φούρνο.

Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις μαραθούν λίγο βάζουμε τις πιπεριές σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το πελτέ , αλάτι πιπέρι τη ζάχαρη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

dsci0960_400Μόλις ροδίσουν οι μελιτζάνες προσθέτουμε τη σάλτσα στο ταψί και αφήνουμε 20 λεπτά περίπου να βράσει. Ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Βγάζουμε βάζουμε τη φέτα χοντροτριμμένη και αφήνουμε να λιώσει για λίγο η φέτα.

 

Σημείωση: τα λαχανικά μπορούν επίσης να περαστούν και από το τηγάνι ή και να προστεθούν και άλλα, όπως έχουμε και στη συνταγή Λαχανικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 35053
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 09-09-2009 14:30
 
παρα πολυ ωραιο!σα φαγακι ειναι γνωστο αλλα μου αρεσει που τα κανεις ολα σε ενα σκευος και αποφευγεις να λερωνεις και να τηγανιζεις !μπραβο βουλα!
 
margarita79
2. 09-09-2009 14:37
 
Ναι βρε παιδί μου αυτό πια με το τηγάνισμα είναι μαρτύριο :sigh ! Ετσι είναι και πιο εύκολο και πιο ελαφρύ.
 
vago
3. 09-09-2009 17:44
 
Ωραίο φαγάκι Βούλα!!! 
Και εύκολο και νόστιμα υλικά :zzz
 
mariazouganeli
4. 09-09-2009 20:04
 
θα δοκιμαστει το συντομοτερο καθοτι λατρης της μελιντζανας και της φεττας
 
christia
5. 10-09-2009 10:36
 
Βούλα το έκανα χθες μόνο που πρόσθεσα και κολοκυθάκια. Ηταν πολύ νόστιμο!
 
filadelphia
6. 31-10-2009 09:35
 
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ψήσω τις μελιτζάνες στο φούρνο δεν τα έχω καταφέρει. Όσο λεπτές και να τις κόψω, όσο λάδι και αν προσθέσω μου βγαίνουν πάντα σαν σόλες. Δεν τρώγονται με τίποτα. Τι κάνω λάθος;  
:? :cry
 
JennyIlio
7. 03-11-2009 16:48
 
Στο γκριλ αν τις αλείψεις με λάδι και δεν τις αφήσεις να ψηθούν πολύ γίνονται μαλακές.  
Πάντως και εγώ επειδή τις θέλω μαλακές τις μελιτζάνες τις αλείφω με λάδι και από τις δύο πλευρές και πολλές φορές τις ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς. τις γυρίζω λίγο όταν ροδίσουν από πάνω και είναι ψημένες μέχρι μέσα. Δοκίμασε και έτσι και πες μου. 
 
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )