Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γρεναδίνη (σπιτικό σιρόπι ροδιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 24/09/09
 Υλικά
  • 8  μεγάλα ρόδια (για περιπου 1 λίτρο χυμό ροδιου)
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλακι κανελας
Εκτέλεση
  • Στυβουμε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.
  • Τον βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.
  • Αφηνουμε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζουμε.
  • Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετουμε την κανελα.
  • Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζουμε απο τη φωτια και αφαιρούμε την κανελα.
  • Περιμενουμε να κρυωσει και το βαζομε σε αποστειρωμενα δοχεια.
tips:Φροντίζουμε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται (όπως και σε όλα τα ποτά), γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι. Αντικαθιστούμε  για αλλιώτικη γεύση  το σιρόπι, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα.
Και μην ξεχάσετε να φτιάξετε τα μήλα της χιονάτης τώρα που είναι η εποχή των μήλων και των ροδιών....Απολαύστε τα και τα δυό...!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 24027
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 25-09-2009 06:27
 
Αχ μου άρεσε πάντα αυτό το ποτάκι με πορτοκαλάδα ανακατεμένο  
Δεν ήξερα οτι γίνεται με ρόδια :zzz  
Φαντάζομαι το βράζουμε σε σιγανή φωτιά?
 
mariazouganeli
2. 25-09-2009 06:50
 
Παντα εψαχνα να βρω πως γινεται η γρεναδινη, εχω ροδια κ τα εδινα να μην χαλασουν.Τωρα μπορω να εχω σπιτικο σιροπι σπιτι μου. Ευχαριστω!!!
 
georgia1
3. 25-09-2009 06:55
 
:roll Τα μηλα της χιονατης δεν μπορεσα να βρω στο συνταγολογιο. Που θα τα βρω?
 
georgia1
4. 27-09-2009 21:17
 
Tα μηλα της Χιονατης ειναι καταχωρημενα στις κομποστες 
 
Τα μήλα της Χιονάτης (κομπόστα μήλων) 
 
Κ.Αρετη υπεροχη ιδεα για σπιτικη γρεναδινη!!Μπραβο σας!
 
margarita79
5. 25-09-2009 07:37
 
Για ουσους δεν την βρήκατε.... 
σας παραθετω εδω την συνταγη μου: 
 
ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ (ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΩΝ! 
 
Θα χρειαστούμε :  
 
Μήλα καθαρισμένα ολόκληρα, που έχουμε αφαιρέσει από το κέντρο τους τα κουκούτσια, με το ειδικό μηχάνημα.  
1 ποτήρι νερό (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μήλα έχουμε και πόσο βρασμένα τα θέλουμε)  
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη καφέ, (μπορούμε να την κάνουμε και με άσπρη, ή για περιπτώσεις διαβητικών με ασπαρτάμη, ή splenda γλυκαντική σκόνη τις ανάλογες ποσότητες)  
1 μεγάλο ξύλο κανέλας,  
σιρόπι γρεναδίνης (από απόσταγμα ροδιού χωρίς αλκοόλ) από 1 κουταλιά σούπας μέσα στο κέντρο κάθε μήλου , και 1 κουτσλά σούπας περιχύνουμε εξωτερικά το κάθε μήλο.  
Εκτέλεση  
 
Σε μιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετούμε τα μήλα καθαρισμένα, την κανέλα, το νερό και τα περιχύνουμε με την ζάχαρη η την γλυκαντική σκόνη. μέσα και έξω. 
Κλείνουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο φούλ να πάρει βράση και να αχνιστούν τα μήλα σε λίγα λεπτά περίου 5-10΄εξαρτάται από την ποσότητα.  
Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό του 1. μόλις ιδούμε να παίρνουν την όψη (χρώμα) της κομπόστας, και ρίχνουμε το σιρόπι της γρεναδίνης στο κέντρο του καθε μήλου από μιά κουταλιά, και γύρω γύρω από το κάθε μήλο μοιράζουμε τις υπόλοιπες.  
Μόλις πάρουν χρώμα από επάνω, γυρίζουμε με ένα κουταλάκι τα μήλα και προσθέτουμε άν δέν έχουν καλά ροδίσει λίγο ακόμη σιρόπι εκεί που είναι αχρωμάτιστα.  
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 να πάρουν πιό ομοιόμορφο χρώμα. Σβήνουμε την φωτιά  
Η κομπόστα μας είναι έτοιμη υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη. Λέω παραπάνω υγιεινή διότι εκτός από το μήλο που είναι πολύ ωφέλιμο, το ρόδι είναι θαυμάσιο αντιοξειδωτικό. Επίσης η κανέλα, κάνει καλό στο ζάχαρο, και η καφέ ή μαύρη ζάχαρη πιό υγιεινή από την άσπρη....
 
pastaflora
6. 25-09-2009 07:51
 
Ευχαριστω, σημερα το επιδορπιο μετα το γεμιστο στηθος κοτοπουλου που θα μαγειρεψει η κορη μου, θα ειναι τα μηλα της χιονατης :grin
 
georgia1
7. 25-10-2012 17:26
 
Γειά σας. Εχω ένα σωρό ρόδια και δεν ήξερα τι να τα κάνω. Μου άρεσει πολύ η ιδέα αλλά...δεν ξέρω πως να τα στίψω. Πως γίνεται; 
Ευχαριστώ.
 
yami

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/01/11 )