Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Τυροκροκέτες Νο.02 (με ποικιλία τυριών)
Τυροκροκέτες Νο.02 (με ποικιλία τυριών) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 12/10/09
Ευρετήριο άρθρου
Τυροκροκέτες Νο.02 (με ποικιλία τυριών)
Σελίδα 2
pa120030_400

Τη συνταγή αυτη μου την έδωσε επαγγελματίας μάγειρας και είναι φανταστική!!!!

Υλικά
  • 1/2 κιλο ενταμ ή γκουντα
  • 100γρ ρεγκατο(ή μισό -μισό με τσενταρ)
  • 200 γρ κεφαλοτυρι
  • 3 αυγα
  • 1 φλιτζανι φαρινα απ
  • Λιγο λευκο πιπερι 
  • Αλευρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τριβουμε τα τυρια στο χοντρο του τριφτη και τα αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου για να μπορεσουμε να τα πλασουμε πιο ευpa120045_400κολα.Ριχνουμε λιγο ασπρο πιπερι και προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα.Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε το αλευρι.Προσεχουμε το μειγμα να ειναι σφικτο και ομοιογενες.
Πλαθουμε μπαλακια,τα αλευρωνουμεκα τηγανιζουμε σε ελαιολαδο μεχρι να ροδισουν και τα βαζουμε για λιγο σε απορροφητικο χαρτι.

Σημείωση:

Εγω εκανα τη μιση δοση και εβαλα 1 κουτακι (200 γρ)mix cheese της Φαγε που εχει μεσα και τσενταρ,100 γρ.κεφαλογραβιερα ,1 μεγαλο αυγό (ή 2 μικρα) και μισο φλιτζανι φαρινα απ.

phpcr6vzaam_400phpcemvqyam_400pa120027_400
Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (47) | Εμφανίσεις: 31007
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 12-10-2009 18:04
 
Αυτες είναι νοστιμιές! Εγώ συνήθως τα ψήνω στο φούρνο γιατί στο τηγάνι μου διαλύνονται. Πάντως είναι τέλεια!
 
vago
2. 12-10-2009 18:09
 
Αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να διαλυθουν βαγγο μου ειναι εξαιρετικα!!
 
margarita79
3. 13-10-2009 07:55
 
M.....μούρλια :p  
με τέτοιο ορεκτικό άντε να κάνεις δίαιτα
 
maroula
4. 13-10-2009 08:07
 
Μπράβο Μαργαρίτα, είναι όντως νοστιμώτατα.Γίνονται πάντα τηγανητά για να είναι περισσότερο. Την συνταγή αυτή την κάνουνε στην Μυτιλήνη και την λένε "σαγανέλια" και ειναι παραδοσιακή λιχουδιά της Αγιάσσου, τα ουζερί εκεί δεν προλαβαίνουν να σερβίρουν τέτοια και...λουλουδέλια... Γράφω τώρα την συνταγή να δή η Βάγγο πώς τηγνίζονται και δεν διαλύονται...
 
pastaflora
5. 13-10-2009 08:30
 
Μαργαρίτα τα έφτιαξα χτές, και έχω να σου πώ ότι είναι...τέλεια!!!!!Πανεύκολα και κυρίως δεν διαλύονται, γίνονται ολοστρόγγυλες χρυσαφένιες μπαλίτσες. 
Μπράβο κορίτσι μου για τη συνταγή σου :zzz
 
YANNA
6. 13-10-2009 08:39
 
Μου βγήκαν τα μάτια. Φαίνονται υπέροχα. Μαργαρίτα μπαίνουν στη λίστα με τα αγαπημένα.
 
sgr
7. 13-10-2009 09:12
 
Αχ πολυ χαιρομαι που ''τσακωσα'' τον μαγειρα και μου εδωσε αυτη τη συνταγη!Ειναι πραγματικα καταπληκτικα! 
Υanna χαιρομαι που σου αρεσαν!!Μπραβο!..ειναι οντως ολοστρογγυλες χρυσαφενιες μπαλιτσες τραγανες εξωτερικα και μαλακες μεσα.
 
margarita79
8. 13-10-2009 09:42
 
Αχ βρε παιδιά πάντα απορούσα πως στο καλό καταφέρνουν στα ταβερνάκια-εστιατόρια και έχουν αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να έχουν απώλειες  
Μου έλυσες την απορία Μαργαρίτα  
Το κακό είναι οτι αν δεν χάσω καμιά 20 άρια κιλά δεν πρόκειται να τα δοκιμάσω (για ευνοητους λόγους έχω και μια επιρρέπεια και δεν θα σταματήσω στο ένα) :upset
 
mariazouganeli
9. 13-10-2009 09:45
 
ε ναι μαρακι η πηγη μου ... :grin σε μαγαζι που ξερω καλα τις φταχνει οποτε ηταν εγγυημενη συνταγη για αυτο κ ρωτησα!
 
margarita79
10. 13-10-2009 09:54
 
Καλά Μαργαρίτα μου άναψες φωτιές. Θα τα φτιάξω απόψε κιόλας. Μήπως μέτρησες πόσες «τυρόμπαλες» βγαίνει η μισή δόση?
 
Mary
11. 13-10-2009 10:48
 
Κοιτα μου ειπε οτι ολοκληρη η δοση ειναι για 25 κομματια περιπου. 
εμενα μου βγηκαν 10 μπαλες και ενα του πινγκ πονγκ χαχα. 
Καπου εκει υπολογισε.. αν και καταλαβαινεις οτι εξαρταται και απο το μεγεθος μου θα τα πλασεις.
 
margarita79
12. 13-10-2009 12:38
 
Λοιπόν Μαργαρίτα τα σαγανέλια μου κύταξα την δοσολογία είναι ακριβώς η ίδια.Η διαφορά είναι ότι οι Μυτιληνιές τα φτιάχνουν σαν σουτζουκάκια ή μελομακάρονα οβάλ δηλαδή, και για να μην σκορπίζουν στο τηγάνι αφού τα αλευρώσουν εχουν δίπλα τους μπολάκι με κρύο νερό και όπως είναι αλευρωμένα τα βουτάνε αστραπιαία μεσα στο νερό και κατευθείαν στο τηγάνι με το λάδι. 
 
Στην δε δοσολογία βάζουν ότι τυριά νάναι και φέτα μαζί και φυσικά ρεγκάτο και κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης... 
 
Δοκιμάστε τα!!
 
pastaflora
13. 16-10-2009 21:57
 
Εμένα πως μου έχει ξεφύγει αυτή η συνταγούλα τόσες μέρες; :eek  
Πάει για άμεση εκτέλεση την Κυριακή Μαργαρίτα και θα σου πω εντυπώσεις. :p  
Μ αρέσουν κάτι τέτοια μεζεδάκια ;)
 
Faye
14. 17-10-2009 22:27
 
 
 
Δεν έχω λόγια να τα περιγράψω. Είναι όπως ακριβώς τα τρώμε στα εστιατόρια και αναρωτιόμαστε πως το καταφέρνουν να γίνουν τραγανά απέξω και λιωμένα μέσα. Περιττό να πω τι μάχη δόθηκε πάνω από το πιάτο για να τα φωτογραφίσω.
 
Mary
15. 17-10-2009 22:55
 
Μπραβο Μαιρη!!Χαιρομαι που σας αρεσαν..ε τωρα τελευταια εχω κατι κονε (χιχιιχι) και αποσπω συνταγες !!
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/10/12 )