Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουκίτσες καρύδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Δευτέρα, 19/10/09
kokosbusserln_400
Νοστιμότατα σε όποιον αρέσει η καρύδα!
Υλικά:
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. καρύδα (τριμμένη)
  • 3 αυγά (το ασπράδι μόνο)
  • λεμόνι (τριμμένη φλούδα)
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε λίγο λίγο την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε λίγο τριμμένη φλούδα λεμονιού και την τριμμένη καρύδα.
  • Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Από την μάζα που ετοιμάσαμε παίρνουμε λίγο την κάθε φορά και τα βάζουμε στο ταψί σαν βουναλάκι.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά γύρω στους 150 βαθμούς. Στο εσωτερικό τους πρέπει να μείνουμε μαλακιές οι μπουκίτσες.
  • Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο και κρυώσουν μπορείτε να τα αφήσετε έτσι ή να τα βουτήξετε λίγο ή ολόκληρα σε σοκολάτα.

Εγώ βουτάω μερικά σε άσπρη σοκολάτα και μερικά σε σκούρη κι από πάνω ρίχνω καρύδα...

Πεντανόστιμα!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5929
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 20-10-2009 10:39
 
μμμ τέλεια φαίνονται Μπράβο sardelaki ;)
 
mariaZ
2. 20-10-2009 10:43
 
Τρελαινομαι για καρυδα!!!Καταπληκτικα θα τα κανω οπωσδηποτε!
 
margarita79
3. 20-10-2009 11:18
 
Φανταστικά!! Μπράβο!
 
vago
4. 20-10-2009 12:17
 
Τέλεια μαρεγκάκια με ελάχιστα υλικά και απλούστατη εκτέλεση! 
Το ΣΚ θα τα τιμήσω!
 
Mary
5. 20-10-2009 15:10
 
ευχαριστώ κορίτσια μου...είναι όντως πολύ νόστιμα...και με λίγα υλικά!
 
sardelaki
6. 20-10-2009 15:55
 
Πάρα πολύ ωραία sardelaki, χίλια μπράβο :)
 
Faye
7. 20-10-2009 16:04
 
περιμένω εντυπώσεις όταν τα φτιάξετε! :)
 
sardelaki
8. 20-10-2009 23:20
 
Οι μαρέγκες είνα από τα αγαπημένα μου και τούτο εδώ φαίνεται μπουκιά και συχώριο. Όμως κορίτσια τι κάνω λάθος και ποτέ μα ποτέ δεν μου πετυχαίνουν οι μαρέγκες? :cry Σφίγγει το ασπράδι μια χαρά στο μίξερ, αλλά μετά όταν τις ψήνω κάθονται. Ξέρει καμιά κανένα μυστικό ? Επίσης είναι αλήθεια ότι τα ασπράδια πρέπει να μείνουν εκτός ψυγείου πριν χτυπηθούν?
 
ekaterini
9. 21-10-2009 07:04
 
Πολύ ευκολη συνταγή και μου αρέσουν ιδιαίτερα τόσο οι μαρέγκες όσο και η καρύδα...Εkaterini εγώ φτιάχνω τις μαρέγκες για την πάβλοβα του Παρλιάρου, δες μήπως σε βοηθήσει με κάποιες πληροφορίες (http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=2&pubrelid=2069730)και έχουν πάντα απόλυτη επιτυχία.
 
ata
10. 21-10-2009 20:21
 
Κάτια το μυστικό είναι το πολύ αργό ψήσιμο νομίζω. Κι εγά αυτές που λέει η Ata κάνω και ψήνω πολύ αργά. 
Τις ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 100 βαθμούς όχι παραπάνω. 
Δοκίμασε και θα πετύχεις το σωστό χρόνο γιατί είναι ανάλογα και με το φούρνο σου. :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 19/10/09 )