Υλικά Για το κέικ - 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλυτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζ. γάλα
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 πακέτο φαρινάπ κοσκινισμένο
- 2 βανίλιες
για την κρέμα - 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 1 φλυτζ. αλεύρι
- 1 φλυτζ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 4 βανίλιες
Εκτέλεση Για το κέικ
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν μους. Ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το γάλα, τις βανίλιες, το κακάο και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι.
- Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ, ρίχνετε το μείγμα και το ισιώνετε με μια σπάτουλα.
- Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς, με αέρα, στο μέσον του φούρνου για 40 λεπτά ακριβώς.
- Το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα
- Ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Αφήνετε την κρέμα να χλιαρύνει λίγο και ρίχνετε το τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Συναρμολόγηση | Κόβετε το κέικ κατά μήκος σε τρεις δίσκους.
| | Βάζετε την πάνω μέρια ξανά στη φόρμα του κέικ. Ρίχνετε τη μισή κρέμα και την απλώνετε να πάει παντού.
| | Βάζετε τον δεύτερο δίσκο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την κρέμα. Τέλος βάζετε και τον τελευταίο δίσκο. Βάζετε το κέικ για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. |
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11948 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |