Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ γεμιστό με κρέμα μασκαρπόνε
Κέικ γεμιστό με κρέμα μασκαρπόνε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τρίτη, 20/10/09
pa200036_400
Υλικά

Για το κέικ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 πακέτο φαρινάπ κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες

για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 φλυτζ. αλεύρι
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 4 βανίλιες
Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν μους. Ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το γάλα, τις βανίλιες, το κακάο και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι.
  • Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ, ρίχνετε το μείγμα και το ισιώνετε με μια σπάτουλα.
  • Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς, με αέρα, στο μέσον του φούρνου για 40 λεπτά ακριβώς.
  • Το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα

  • Ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  • Αφήνετε την κρέμα να χλιαρύνει λίγο και ρίχνετε το τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Συναρμολόγηση

pa200026_400Κόβετε το κέικ κατά μήκος σε τρεις δίσκους.
pa200029_400Βάζετε την πάνω μέρια ξανά στη φόρμα του κέικ. Ρίχνετε τη μισή κρέμα και την απλώνετε να πάει παντού.
pa200034_400Βάζετε τον δεύτερο δίσκο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την κρέμα.
Τέλος βάζετε και τον τελευταίο δίσκο.
Βάζετε το κέικ για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11948
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 21-10-2009 08:03
 
Φαίνεται λαχταριστό το κέικ σου αν δεν κάνω λάθος το μασκαρπόνε είναι κρεμώδες τυρί έτσι δεν είναι? :? Τέλειες φώτο μπράβο σου.
 
marylou
2. 21-10-2009 08:32
 
Πλακα κάνεις? :upset Θα με τρελάνεις Μαίρη είναι τέλειο
 
mariaZ
3. 21-10-2009 10:00
 
Σαν τούρτα είναι! Πολύ εντυπωσιακό!
 
vago
4. 21-10-2009 11:59
 
Ναι Marylou, το μασκαρπόνε είναι τυρί. Μοιάζει στην όψη πολύ με το φιλαδέλφια αλλά στη γεύση είναι πολύ διαφορετικό. Είναι πολύ γλυκό θα έλεγα.
 
Mary
5. 21-10-2009 16:23
 
Αχ, βρε Μαίρη με τα συναρμολογημένα σου :upset :upset :eek  
Θα μας τρελάνεις!!! Θα δοκιμαστεί πάραυτα, φαίνεται τέλειο :eek :eek
 
Flora
6. 21-10-2009 16:32
 
πολυ ωραιο!Μονο μια ερωτησουλα η κρεμα πως θα μπορουσε να εχει λιγοτερα αυγα?
 
margarita79
7. 21-10-2009 20:26
 
Μπράβο Μαίρη άψογες και η στνταγή σου και η φωτό σου όπως πάντα ;)
 
Faye
8. 22-10-2009 16:26
 
Μαργαρίτα ξέρεις ότι στη ζαχαροπλαστική δεν αυξομειώνεις. Βέβαια αφού υπάρχει το αλεύρι και σίγουρα θα πήξει μπορείς να αφαιρέσεις δύο. Δεν θα έχει όμως αυτή τη γεμάτη γεύση και ίσως γίνει πιο ρευστή!
 
Mary
9. 22-10-2009 17:08
 
Εχεις δικιο Μαιρη απλα μου φανηκαν παρα πολλα 10 αυγα στο συνολο για ενα κεικ και οχι τιποτα αλλο θελω να δωσω και στον μικρο θα του αρεσει ετσι με την κρεμουλα.. 
Θα το φτιαξω ετσι και αλλιως παντως!
 
margarita79
10. 22-10-2009 19:32
 
Α βρε Μαιρούλα ζωγράφισες πάλι. Και έχω βαρεθεί τα σκέτα κεικ. Ο Πόλλις μου το έχει παραγγείλει ήδη γιατί βλέπετε έχω και αυτό μ΄εσάς. Βλέπει τι κάνετε και οι απαιτήσεις του έχουν αυξηθεί. Γι΄αυτό μακριά τους άντρες σας από το μάσα!!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/02/11 )