Είναι μάλλον "βαρύ", αλλά διαφορετικό και πολύ νόστιμο. Το κρασί το "βαραίνει" ακόμη περισσότερο. Εγώ δεν το κάνω...
Υλικά - 500 gr κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κομμάτια
- 6 μέτριες πατάτες
- 250 gr τυρί ροκφόρ ή blue cheese
- 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 - 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι κρασί (προαιρετικά)
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις στρώνουμε σε pyrex περιμετρικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε με το λάδι και τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Βάζουμε το κοτόπουλο στο κέντρο του pyrex. Τρίβουμε το ροκφόρ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος κι από πάνω πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ψήνουμε στο φούρνο στος 160° για 40 λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 4938 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |