Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα από σφολιάτα πανεύκολα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Σάββατο, 31/10/09
Υλικά:
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κουτ.σούπας κακάο σε σκόνη
  • 8 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • αμυγδαλόψιχα(προαιρετικά)
  • Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και τα ανοίγουμε λίγο ακόμα με τον πλάστη.
  • Μοιράζουμε  πάνω στα φύλλα της σφολιάτας το μίγμα του μπολ.
  • Τυλίγουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας από το στενό του μέρος, όπως θα τυλίγαμε για παράδειγμα έναν χάρτη, δηλαδή σε ρολό.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι τα ρολά της σφολιάτας σε στρογγυλά  μπισκότα, πάχους περίπου ένα δάχτυλο. Τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
  • 5 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο τα πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11770
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 03-11-2009 08:51
 
μμμμμ πολύ εύκολο και νόστιμο :zzz  
Θα δοκιμαστεί κι αυτό :upset
 
mariaZ
2. 03-11-2009 09:13
 
Πολυ πρωτοτυπα με την κανελλα και το κακαο!Απλα να σε ρωτησω το μειγμα κανελλας-κακαο-ζαχαρης κολλαει καλα πανω στο φυλλο ή θελει κατι αλλο ωστε να μην χυθει κατα το διπλωμα?
 
margarita79
3. 03-11-2009 09:24
 
margarita79, δεν χρειάζεται τίποτα. Απλά το πασπαλίζεις και μετά το τυλίγεις σε ρολό και το κόβεις σε μππισκότα. Καλή επιτυχία κορίτσια!
 
linmak88
4. 03-11-2009 17:38
 
Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου και όντως εύκολα. Με το κακάο θα τρώγονται πιο ευχάριστα από τα μικρά μου.Θα τα δοκιμάσω
 
voula
5. 03-11-2009 22:41
 
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
 
VASILIKH
6. 05-11-2009 06:11
 
Καλημέρα, εχθές έκανα τα μπισκοτάκια, αλλά είχα κάποια προβλήματάκια. Παρ'όλο που δεν χρησιμοποιήσα όλο το μείγμα για το πασπάλισμα (μου βγήκε πάρα πολύ, μάλλον έβαλα πολύ αμυγδαλόψυχα...), όταν έκοψα τα στρογγυλά μπισκότα και μέχρι να τα βάλω στο ταψί μου είχε φύγει η περισσότερη γεμίση. Ψημένα η εμφάνιση ήταν καταπληκτική αλλά στην γεύση κάτι μου έλειπε....μου φαίνεται κάτι δεν έκανα καλα....
 
MAIRA
7. 05-11-2009 08:38
 
Η αμυγδαλόψιχα πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένη-σαν σκόνη-και σε μικρή ποσότητα γιατί βαραίνει τα μπισκοτάκια και τα πικρίζει ή τα στηφίζει ελαφρά! Μην ξεχνάτε επίσης φίλες μου ότι πρέπει να τα πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη από πάνω 5 λεπτά πριν σβήσετε τον φούρνο!
 
linmak88
8. 12-11-2009 02:15
 
Τα έφτιαξα και εγώ τα μπισκοτάκια, χωρίς την αμυγδαλόψιχα. Βγήκαν νόστιμα αλλά και εμένα η γέμιση, που η ποσότητά της ήταν τεράστια, μου έφευγε στην μεταφορά προς το ταψί. Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω, αλλά πρέπει να βρούμε ένα κόλπο να κολάει η γέμιση στην σφολιάτα και να μην φεύγει. Ίσως αν αλείψουμε την σφολιάτα με βούτυρο να γίνουν και πιο ζουμερά και να μην έχουμε υπερβολική απώλεια γέμισης. Σε κάθε περίπτωση πάντως νομίζω linmak88, ότι πρέπει να μειώσεις την δόση του κακάο. Εκτός εάν η συσκευασία της σφολιάτας που αγόρασα ήταν μικρότερη της δικής σου. :zzz
 
ekaterini
9. 12-11-2009 02:20
 
Λοιπον γι αυτο ειχα ρωτησει και εγω στα πρωτα σχολια αν χυνεται.Νομιζω οτι αν το αλειψουμε με ενα πινελακι και λιγο γαλα θα ειναι μια χαρα.
 
margarita79
10. 12-11-2009 11:14
 
Είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνω συχνά,συνήθως μόνο με ζάχαρη (λευκή ή καστανή) και κανέλα. Λογικό είναι να μην κολλάει η γέμιση. Εγώ αλείφω τη σφολιάτα με νερό με το πινέλο- όχι μεγάλη ποσότητα, απλώς να βραχεί και να κολλήσει η ζάχαρη. Δε χρειάζεται βούτυρο, άδικα τα λιπαρά...
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )