Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι κρασάτο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από renaki   
Τρίτη, 03/11/09
dsc00999_400
Υλικά :
  • 1 χταπόδι 1 ½ με 2 κιλά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Πάστα ντομάτας
  • Ψιλοκομμένο  μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :

Συνήθως εγώ καθαρίζω τη σακούλα του χταποδιού, το ξεπλένω και το βάζω με νερό που το σκεπάζει και με το ξερό κρεμμύδι να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Όταν βράσει, το καθαρίζω από τις μεμβράνες του και το τεμαχίζω (το κρεμμύδι το πετάω).

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτω το χταποδάκι και σβήνω με το κρασί. Βάζω το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Έπειτα προσθέτω την πάστα ντομάτας αραιωμένη με λίγο νερό και το αφήνω να πάρει μία βράση και να μείνει με λίγη σάλτσα. Στο σβήσιμο προσθέτω τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό για να βγάλει τα αρώματα του.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6443
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 04-11-2009 20:36
 
Λατρεμένος καλοκαιρινός μεζές! :upset
 
Mary
2. 05-11-2009 05:58
 
Υπέροχο το χταποδάκι! Γεια στα χέρια σου!
 
Flora
3. 05-11-2009 06:08
 
Ορίστε να πιούμε ουζάκι :upset αχ,καλοκαιράκι.... 8)
 
renaki
4. 05-11-2009 07:39
 
Mε ξελίγωσες. :upset
 
sgr
5. 15-07-2010 00:26
 
Τελειο 
Εγω αντι για κρεμμυδι στο τηγανι μαραινς 1-2 σκελιδες σκορδο κ γινεται πιο ελαφρυ.οπως κ να εχει ειναι απιστευτο
 
johnny6580

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )