Ακόμα μια δικιά μου συνταγή για όλες εσάς - δοκιμασμένη και πεντανόστμη!
Υλικά: - 1 χταπόδι
- 1 πακέτο μακαρόνια κοφτά
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 4-5 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1/2 κουτί κονκασέ ντομάτας
- 1/2 κουτί πουμαρό
- 1 κουταλιά κέτσαπ
- 1 κουταλίτσα ζάχαρη
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο ψιλοκομμένο άνιθο(προαιρετικά)
- 200 γραμ. τυρί φέτα-κομμένο σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε το χταπόδι με νερό, κόκκινο κρασί, 4-5 φύλλα δάφνης και 5-6 κόκκους μπαχάρι. Μόλις μαλακώσει, το κόβουμε σε κομματάκια διαγώνια για να κοπούν και οι ίνες του και να διατηρηθεί μαλακό. Αχνίζουμε ένα κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα ένα κουτί κονκασέ και ένα κουτί πουμαρό συμπυκνωμένο, μια κουταλιά κέτσαπ, μια κουταλίτσα γεμάτη ζάχαρη και ένα κύβο λαχανικών. Βράζουμε τη σάλτσα και 5’ πριν σβήσουμε, αφού έχει πυκτώσει καλά ρίχνουμε τα κομματάκια του χταποδιού, λίγο ψιλοκομμένο άνιθο και κύβους φέτας και σβήνουμε τη φωτιά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τα βρασμένα μακαρόνια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8909 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |