Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Σάλτσα σαβόρε για τηγανητά ψάρια ή τηγανητό συκώτι
Σάλτσα σαβόρε για τηγανητά ψάρια ή τηγανητό συκώτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Δευτέρα, 16/11/09
Υλικά:
  • 3-4 κουτ. σούπας λάδι από το τηγάνισμα του συκωτιού ή των ψαριών
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι νερό και λίγο παραπάνω
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Μόλις τηγανίσουμε τα ψάρια μας ή το συκώτι και τα βγάλουμε από το τηγάνι, μ'ένα πηρούνι καθαρίζουμε το λάδι που τηγανίσαμε από τυχόν μαύρα κομματάκια που έμειναν μέσα και αφαιρούμε το περίσσιο λάδι - κρατώντας μόνο 3-4 κουτ.σούπας. Με ανοικτή τη φωτιά, ρίχνουμε στο λάδι το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας σβολιάσει. Στη συνέχεια ρίχουμε το ξύδι, το νερό, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Τη σερβίρουμε σ'ένα μπολ και με ένα κουτάλι, βάζει ο καθένας στο πιάτο του.

Συνοδεύει τέλεια τα τηγανητά ψάρια και το τηγανητό μοσχαρίσιο συκώτι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 9496
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-11-2009 15:36
 
Τελεια σαλτσούλα Λίνα. Ευχαριστούμε ;)
 
mariaZ
2. 18-11-2009 16:06
 
Δοκιμάστε να βάλετε και λίγα κλαδάκια αρισμαρί (δεντρολίβανο) μαζί με το λάδι.Είτε πρόκειται για συκώτι είτε πρόκειται για ψάρι δίνει υπέροχη γεύση.Αν αλευρώνετε το συκώτι ή το ψάρι στο τηγάνισμα, δεν χρειάζεται ούτε αλεύρι.αυτό που μένει στο τηγάνι τη δένει τη σάλτσα αρκετά.
 
KapaV
3. 18-11-2009 20:21
 
Πολύ ωραία η σάλτσα σου! Και το δεντρολίβανο πάει τέλεια το κάνει και η μαμά μου!
 
voula
4. 19-11-2009 00:18
 
Κορίτσια, έχετε δίκιο-ξέχασα να βάλω το δενδρολίβανο στη συνταγή ενώ πάντα το προσθέτω στη σάλτσα όταν τη φτιάχνω!!!!!!!!! 
Θα το διορθώσω αμέσως! :roll
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 19/11/09 )