Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τάρτα ντομάτας Νο.02 (με γραβιέρα)
Τάρτα ντομάτας Νο.02 (με γραβιέρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 20/11/09
img_1571_400

Μια αγαπημένη συνταγή από το περιοδικό ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (τεύχος Αύγουστος 1999)
Υλικά
Για την τάρτα:
  •  2 φλ. τσ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
  • αλάτ
Για την γέμιση: 
  • 2-3 ντομάτες
  • 1 1/2 κούπα χοντροτριμμένη γραβιέρα
  • 2 αβγά
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 φέτες μπέικον
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ δουλεύουμε με το χέρι το αλέυρι με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
  • Ρίχνουμε το νερό και δουλεύουμε να γίνει η ζύμη μαλακή (δεν “κουράζουμε” το ζυμάρι).
  • Το τυλίγουμε με ζελατίνα και το βάζουμε 20’ στο ψυγείο.- Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη τάρτα.
  • Την καλύπτουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε από επάνω φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 10’.
  • Αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες,τις τοποθετούμε κυκλικά στην τάρτα
  • Κόβουμε το μπέικον κομματάκια και το τηγανίζουμε στο λίπος του.
  • Το ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι
  • Kαλύπτουμε τις ντομάτες και το μπέικον, με το τυρί.
  • Το περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθ. Κελσίου την τάρτα, μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 7873
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 20-11-2009 08:39
 
ωραια ιδεα. θα δοκιμαστει αποψε κιολας. 
 
το μπεικον πειραζει αν το βαλουμε αψητο?
 
Kitty
2. 20-11-2009 11:38
 
Καταπληκτικη η ταρτουλα και σε αυτες εχω αδυναμια..χαχα 
Πες μου βαζεις γλυκια ή πικαντικη γραβιερα?
 
margarita79
3. 20-11-2009 12:00
 
Τέλειαααααα, Σας έχω πει οτι ξεκίνησα διατροφή? ε, μάλλον θα την σταματήσω. Δεν παίζεται η ταρτούλα ;)
 
mariaZ
4. 20-11-2009 13:17
 
Είναι πολύ ωραία και μοιάζει πολύ με κισ λορέν ...αυτό με τα φασόλια δεν το πολυκατάλαβα γιατί το κάνεις :?
 
marylou
5. 20-11-2009 13:32
 
Το κάνεις για να μην φουσκώσει η ζύμη Την ώρα που ψήνεται marilou. ;)
 
mariaZ
6. 20-11-2009 14:12
 
Πολύ ωραία και με μια πικάντικη γραβιέρα που είπε και η Μαργαρίτα θα είναι τέλεια!
 
vago
7. 20-11-2009 16:53
 
Mήπως θέλει γραβιέρα Νάξου Κάτια;......λέω μήπως...... 
Φαίνεται υπέροχη και θα δοκιμαστεί σύντομα.
 
iwanna
8. 20-11-2009 22:00
 
Κάτια με πετυχαίνες σε πολύ δύσκολη φάση, δεν προλαβαίνω να τη φτιάξω αλλά την κρατάω στα υπόψιν με γραβιέρα Κρήτης που μου χάρισε η φίλη μου η Λίνα. 
Φιλάκια
 
xanthibax
9. 21-11-2009 03:04
 
Εγώ συνήθως σε αυτή την τάρτα βάζω γλυκιά γραβιέρα όπως γραβιέρα Νάξου (Ιωάννα) αλλά και γραβιέρα Κρήτης (Ξανθή). Το μπέικον το ψήνω πάντα πριν για να φεύγει το λίπος του αλλά και για να έχει πιο έντονη γεύση. Επίσης κορίτσια να σας πω ότι αυτή η τάρτα είναι πιό νόστιμη την επόμενη μέρα (μην ρωτήσετε γιατί δεν έχω ιδέα).
 
ekaterini
10. 21-11-2009 11:54
 
Κάτια πολύ ωραία η τάρτα σου!Μπαίνει φυσικά στ΄αγαπημένα μου!
 
voula
11. 22-11-2009 10:16
 
Μιαμ!! Υπέροχη τάρτα...μπαίνει στα αγαπημένα ώστε να δοκιμαστεί άμεσα :zzz :zzz  
Ευχαριστούμε Κάτια :)
 
Flora
12. 02-08-2010 01:04
 
Την έφτιαξα και είναι τέλεια! Σ' ευχαριστώ!
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )