Μια αγαπημένη συνταγή από το περιοδικό ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (τεύχος Αύγουστος 1999)
Υλικά Για την τάρτα:
- 2 φλ. τσ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 2-3 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
- αλάτ
Για την γέμιση:
- 2-3 ντομάτες
- 1 1/2 κούπα χοντροτριμμένη γραβιέρα
- 2 αβγά
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 φέτες μπέικον
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ δουλεύουμε με το χέρι το αλέυρι με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
- Ρίχνουμε το νερό και δουλεύουμε να γίνει η ζύμη μαλακή (δεν “κουράζουμε” το ζυμάρι).
- Το τυλίγουμε με ζελατίνα και το βάζουμε 20’ στο ψυγείο.- Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη τάρτα.
- Την καλύπτουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε από επάνω φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 10’.
- Αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες,τις τοποθετούμε κυκλικά στην τάρτα
- Κόβουμε το μπέικον κομματάκια και το τηγανίζουμε στο λίπος του.
- Το ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι
- Kαλύπτουμε τις ντομάτες και το μπέικον, με το τυρί.
- Το περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
- Ψήνουμε στους 200 βαθ. Κελσίου την τάρτα, μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 7873 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |