Υλικά (για 4 άτομα) - 4 μπριζόλες χοιρινές
- 2 μεγάλες τομάτες στην εποχή τους ή κονσέρβα ψιλοκομμένης τομάτας
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- ½ τσίλι ξεσποριασμένο (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε τις αλατισμένες μπριζόλες να θωρακιστούν, 5’-7’ από την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τη 1 τομάτα, 1 κόκκινη πιπεριά και το τσίλι, να πολτοποιηθούν. Κόβουμε σε λωρίδες τις υπόλοιπες πιπεριές και μαζί με το κρεμμύδι τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ. Ψιλικόβουμε την άλλη τομάτα και τη ρίχνουμε μέσα κι αυτή. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και τρίβουμε έχτρα πιπέρι αν μας αρέσουν τα καυτερά!!
- Μαγειρέυουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με ρυζάκι. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 10380 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |