Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Φωλιές κανταΐφι με δαμάσκηνα, καρύδια και σαντιγί
Φωλιές κανταΐφι με δαμάσκηνα, καρύδια και σαντιγί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 31/01/10
Φωλιές κανταΐφι με δαμάσκηνα, καρύδια και σαντιγί ή φωλίτσες για γέμισμα αλμυρών μεζέδων
Υλικά (για  την μεγάλη φωλιά και τις φωλίτσες με τα αλμυρά)
  • ¼ κιλού κανταΐφι ξασμένο
  • Μαργαρίνη λιωμένη και καυτή.

Για την γέμιση της μεγάλης φωλιάς :

  • Σαντιγί
  • Δαμάσκηνα μαριναρισμένα για ώρες με κονιάκ ή τσέρι ή γκράν Μαρινιέ, γεμισμένα με καρύδι.
  • Λίγο φιστίκι Αιγίνης τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Στρώνουμε το κανταΐφι σαν φωλιά μέσα ή απ έξω από ένα πυρέξ (εξαρτάται εάν είναι μεγάλη η μικρή η φωλιά).
  • Την ζεματίζουμε και την ψήνουμε να ροδίσει ελαφρά.
  • Μόλις κρυώσει, παίρνουμε την μεγάλη και την γεμίζουμε με σαντιγί με το κορνέ, στον πάτο και περιγραμματικά.
  • Απλώνουμε και γεμίζουμε με τα γεμιστά και μαριναρισμένα  δαμάσκηνα και από επάνω σκορπίζουμε αστεράκια σαντιγί για γαρνιτούρα.
  • Από επάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4856
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 01/02/10 )