Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σκορδαλιά Πολίτικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Κυριακή, 29/11/09
Η σκορδαλιά συνοδεύει υπέροχα μπακαλιάρο με κουρκούτι τηγανητό, μύδια με κουρκούτι τηγανητά, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητές, παντζαροσαλάτα και άλλες σαλάτες ως dressing!
Υλικά:
  • Την ψίχα από ένα καρβέλι ψωμί
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ.σούπας ξύδι
  • 6 κουτ.σούπας επαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 1 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή 1 κουτ.σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό και μετά την στραγγίζουμε πολύ καλά.

Βάζουμε στο multi τις σκελίδες του σκόρδου με το ξύδι και τις αλέθουμε. Έπειτα προσθέτουμε και την μουσκεμένη ψίχα του ψωμιού, την καρυδόψιχα, το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα, αλάτι και λευκό πιπέρι και αλέθουμε πάλι.

Βάζουμε την σκορδαλιά σ'ένα τάπερ και προσθέτουμε τελευταίο το ελαιόλαδο-ανακατεύοντας ελαφρά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 18584
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-12-2009 12:08
 
Μμμ ωραία φαίνεται η σκορδαλιά αυτή, μπήκε στα αγαπημένα και θα δοκιμαστεί :p μπράβο στην μαγείρισσα...
 
marylou
2. 01-12-2009 12:54
 
Είναι πράγματι πεντανόστιμη marylou και πολύ-πολύ εύκολη! :zzz
 
linmak88
3. 01-12-2009 17:04
 
Μπράβο Λινάκι. Ολο ωραίες συνταγούλες είσαι. Να πω την αλήθεια την σκορδαλιά δεν την τρώω. Την φτιάχνω όμως για τους υπόλοιπους οπότε θα τους την σερβίρω :roll
 
mariaZ
4. 01-12-2009 20:23
 
Ωραία Λίνα. Τη φτιάχνω κι εγώ έτσι αλλά χωρίς το γιαούρτι. 
Θα τη δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις. 
Φαντάζομαι θα γίνεται πιό απαλή στην υφή έτσι.
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/04/13 )