Η σκορδαλιά συνοδεύει υπέροχα μπακαλιάρο με κουρκούτι τηγανητό, μύδια με κουρκούτι τηγανητά, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητές, παντζαροσαλάτα και άλλες σαλάτες ως dressing! Υλικά: - Την ψίχα από ένα καρβέλι ψωμί
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ.σούπας ξύδι
- 6 κουτ.σούπας επαιόλαδο
- 1/2 φλυτζ. καρυδόψιχα αλεσμένη
- 1 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή 1 κουτ.σούπας μαγιονέζα
- αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση: Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό και μετά την στραγγίζουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο multi τις σκελίδες του σκόρδου με το ξύδι και τις αλέθουμε. Έπειτα προσθέτουμε και την μουσκεμένη ψίχα του ψωμιού, την καρυδόψιχα, το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα, αλάτι και λευκό πιπέρι και αλέθουμε πάλι. Βάζουμε την σκορδαλιά σ'ένα τάπερ και προσθέτουμε τελευταίο το ελαιόλαδο-ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 18584 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |