Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες greekmasa Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 07/12/09
dsci1349_400

Τις φάγαμε  την Παρασκευή σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο και προσπάθησα να τις κάνω. Νομίζω πως πλησίασα αρκετά χωρίς να είναι οι ίδιες. Αυτές ήταν μάλλον τυποποιημένες.

Υλικά :
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα σκόνη
  • 1 κουταλιά πάπρικα πικάντικη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τη σος

  • 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
Εκτέλεση :
dsci1357_400_01

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα (αφού τις πλύνουμε και τις τρίψουμε καλά) με αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν , πρέπει να είναι βρασμένες αλλά όχι παραβρασμένες. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια όπως είναι με τη φλούδα. Σ΄ ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά (εγώ έβαλα πάπρικα γλυκιά για να φάνε και τα μικρά μου) και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε αρκετό λάδι εγώ έβαλα μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο και αφήνουμε να κάψει καλά. Αλευρώνουμε καλά τις πατάτες και αφού τινάξουμε να φύγει η περίσσια του αλευριού βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να ψηθούν καλά από τη μια μεριά και γυρνάμε ροδίσουν και από την άλλη. Βγάζουμε και βάζουμε σε  χαρτί  κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.

Ανακατεύουμε τα υλικά της σος και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα πάπρικα  και αλάτι.

Επίσης συνοδεύουν εξαιρετικά ψητά κρέατα, ψάρια ή οτιδήποτε άλλο
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 12508
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 07-12-2009 10:36
 
Λοιπόν αυτές τις πατατούλες τις έχω φάει κι εγώ σε μαγαζί και είμαι σίγουρη ότι ήταν προκάτ. Αν κρίνω από το πως τις τίμησε ο μικρός σου σίγουρα θα είναι πιο νόστιμες :)
 
vago
2. 07-12-2009 10:47
 
Αυτές τις πατάτες τις έφαγα το καλοκαίρι στην Αμερική αλλά ήταν και τις βάζαμε στο φούρνο με την αδελφή μου σε λαδωμένο ταψί πασπαλίζοντας με τα υλικά που ανέφερες πιο πάνω -χωρίς το αλεύρι-και τις συνοδεύαμε με ψητό κρέας. 
Βλέποντας με τη λαχτάρα τις τρώει ο μικρός σου σίγουρα αυτές θα είναι πιο νόστιμες.
 
iwanna
3. 07-12-2009 10:57
 
Πολύ ωραίες πατατούλες. Θα τις δοκιμάσω σίγουρα Βούλα μου. Κι ο μικρός όλα τα λεφτά :grin
 
mariaZ
4. 07-12-2009 11:45
 
Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου θα τις φτιάξω μιας και είμαι λάτρης της πατάτας, βλέπω το ΑρΧάκι τις τσακίζει τις πατατούλες... :grin να τον χαίρεσται..
 
marylou
5. 07-12-2009 12:49
 
Αν κρίνω από τον γιόκα είναι πεντανόστιμες!
 
sgr
6. 07-12-2009 13:03
 
Είναι απαραίτητο να τις κάνουμε με τη φλούδα1 Δεν γίνονται και χωρίς τη φλούδα; :x
 
linmak88
7. 07-12-2009 14:29
 
Τελειες βουλα τυφλα να εχει το fridays!μπραβο!!ο μικρος απολαμβανει!
 
margarita79
8. 07-12-2009 16:24
 
Βουλίτσα κλάσεις ανώτερες θα πω εγώ, που ξέρω εκ των έσω τις άλλες πατατούλες. ;)  
Όπως το λέτε πρόκειται για προτηγανισμένες πατάτες εμείς χρησιμοποιούσαμε McKain τις ξεπαγώναμε στη συντήρηση και τις ψήναμε σε λαδμένο ταψάκι στο φούρνο για 7 -8 λεπτά.Άλλες εταιρείες τις τηγανίζουν. 
Σερβίραμε με σάλτσα 1000 νησιά. 
Αυτό ήταν μη φαντάζεστε ότι κάνουν κάτι τρομερό. Οι δικές σου είναι πολύ καλύτερες και υγιεινές. 
Κάτι ξέρει ο μικρούλης σου που τις τσακίζει. :)
 
Faye
9. 07-12-2009 18:58
 
Αχ, και την έψαχνα αυτή τη συνταγή! 
Μπράβο Βούλα, φαίνονται υπέροχες!!! :grin
 
Flora
10. 07-12-2009 19:41
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια! Ιωάννα θα γίνονται ωραίες και στο φούρνο θα τις δοκιμάσω και ετσι. Λίνα μπορείς να τις κάνεις και χωρίς τη φλούδα. Εγώ είχα βρει στη λαική φρέσκες πατάτες και ήταν πολύ καλές έτσι. Αλλά είναι θέμα γούστου.
 
voula
11. 08-12-2009 03:01
 
Αυτές οι πατάτες αν ψηθούν χωρίς την φλούδα χάνουν την μισή τους νοστιμάδα. Είναι αμερικάνικη αυτή η συνταγή Βούλα και λέγονται wedges. Πεντανόστιμες τις έφτιαξες. :) Μπορείς επίσης να προσθέσεις και δεντρολίβανο και σκόνη τσίλι και κύμινο και γενικώς ότι μπαχαρικό θέλεις.
 
ekaterini
12. 08-12-2009 16:45
 
Πολύ χρήσιμη συνταγή...κι εγώ τις έχω δοκιμάσει αλλά δεν επιχείρησα ποτέ να τις φτιάξω. Ευκαιρία λοιπόν...μπράβο για την δοκιμή Βούλα...
 
ata
13. 14-12-2009 19:12
 
Καταρχήν καλός σας βρήκα. 
Καιρό μπαίνω και χρησιμοποιώ συνταγές σας, αλλά είναι ώρα να σας ευχαριστήσω και να ανταποδώσω και με δικές μου. 
 
Αυτές η πατάτες σου Βούλα θα είναι θαύμα!! θα τις δοκιμάσω άμεσα στον φούρνο μιας και τηγανίζουμε στο σπίτι (είμαστε λίγο τις προσεγμένης διατροφής) .
 
sirigos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/12/09 )