Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μάτια αγγέλων (Engelsaugen) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 08/12/09
Ευρετήριο άρθρου
Μάτια αγγέλων (Engelsaugen)
Σελίδα 2
engelsaug_400

Άλλη μία συνταγή με γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!

Υλικά:
  • 240γρ. Αλεύρι
  • 150γρ. Βούτηρο
  • 2 κρόκους αυγού
  • 70γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. Γλυκού βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • Και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι. Βάζουμε την ζύμη για μία με δύο ώρες στο ψυγείο.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη μας.
engelsaugen1_400
  • Πάρτε μία ξύλινη κουτάλα, βουτάτε την σε αλεύρι και κάντε τρύπες στην μέσα από κάθε μπαλάκι (προσοχή να μην τρυπήσει μέχρι την κάτω πλευρά). 
  • Παίρνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και βάζουμε στις τρύπες.
engelsauge_400
  • Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200βαθμούς και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, αλλά τα παρακολουθούμε για να μην πάρουν πολύ χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (46) | Εμφανίσεις: 18466
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 11-12-2009 08:41
 
Κρίμα που δεν την είδα πιο νωρίς θα τα έκανα για τις ανάγκες του μπαζάρ, μήπως προλάβω το βράδυ,πόσα κομμάτια βγάζει η δόση σου;; 
Θα τη δοκιμάσω όμως σίγουρα κάποια στιγμή γιατί είναι πολύ εύκολα κι ανήκουν σε αυτά που θα έτρωγα. 
Σε ευχαριστώ για τη συνταγή σου αλλά και τις τόσες άλλες από τη Γερμανική κουζίνα μιας και με ενδιαφέρει. 
Καλές γιορτές.
 
xanthibax
2. 11-12-2009 09:28
 
Τέλειο και εύκολο μπράβο μπράβο. Θα το δοκιμάσουμε (αρέσει στην μικρή μου να μαγειρεύουμε μαζί και τέτοιου είδους γλυκάκια είναι οτι πρέπει ;) )
 
mariaZ
3. 11-12-2009 09:37
 
Φανταστικά! Πολύ εμφανίσιμα και πιστεύω πεντανόστιμα!
 
vago
4. 11-12-2009 10:40
 
Φιλεναδα σκιζουν τα γλυκακια σου!!Μπραβο!
 
margarita79
5. 11-12-2009 14:55
 
Sardelaki τι αλεύρι χρησιμοποιείς? Απλό ή απ? Και αν κατάλαβα καλά τα ψήνεις με τη μαρμελάδα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και σοκολάτα λιωμένη?
 
Mary
6. 14-12-2009 12:41
 
Mary μου αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρησιμοποιώ και τα ψήνω μαζί με την μαρμελάδα!
 
sardelaki
7. 14-12-2009 20:08
 
Μόλις γύρισα από τη δουλειά είχα περίπου 30 λεπτά στη διάθεσή μου μέχρι να επιστρέψουν τα καμάρια μου και αποφάσισα να φτιάξω τα μπισκοτάκια σου. 
Έχω λοιπόν να πω τα εξής θετικά στοιχεία: 
1ον Είναι τα νοστιμότερα (τέλεια γεύση:upset
2ον Είναι τα ευκολότερα (χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά) 
3ον Χρησιμοποίησα τα λιγότερα σκεύη (τον κάδο του μίξερ και ένα κουτάλι) 
4ον Άψογη εμφάνιση και γι αυτό θα τα φτιάξω για να τα βάλω σε καλάθια με δώρα. 
5ον Είναι οικονομικά (όλα τα υλικά είναι εύκολα και τα έχουμε στο σπίτι μας) 
Ιδού και η απόδειξη: 
 
 
Έχω όμως να πω και δύο αρνητικά: 
1ον Γίνονται λίγα (μου βγήκαν 35 κομμάτια και για μας που είμαστε αρκετοί δεν φτάνουν!:sigh
2ον Τρώγονται αμέσως :( (ετοιμάζω ήδη τη δεύτερη διπλή δόση αυτή τη φορά). 
 
Εύγε Sardelaki! Άψογη η συνταγή σου!
 
Mary
8. 14-12-2009 20:57
 
σε ευχαριστώ Mary μου για τα σχόλια! :) :) ναι κακώς που δεν σας είπα ότι βγαίνουν τόσα κομμάτια τουλάχιστον να έκανε κατευθεία διπλή δόση :grin
 
sardelaki
9. 15-12-2009 21:49
 
Τέλεια τα μπισκότα σου sardelaki!!! 
Τραγανά όσο πρέπει, όχι πολύ γλυκά και εξαιρετικά μυρωδάτα!! Θα τα ξαναφτιάξουμε σύντομα :zzz :zzz :zzz  
 
Flora
10. 15-12-2009 22:06
 
Φλωρα μου σε ευχαριστώ...νοστιμότατα τα βλέπω και τα δικά σου...δεν στέλνεις κανένα που θέλω τώρα; :grin
 
sardelaki
11. 15-12-2009 22:10
 
Μισό, να σφυρίξω στο ταχυδρομικό περιστέρι.... :p :p :p :grin
 
Flora
12. 07-11-2010 11:32
 
Sardelaki, φοβερά τα μπισκοτάκια. Τα έφτιαξα χθες βράδυ, με δυο μικρές παραλλαγές: αντί για βιτάμ (δεν είχα), έβαλα βούτυρο γάλακτος και αντί για άχνη (ούτε από αυτήν είχα), τα έψησα αφού τα πασπάλισα με κρυσταλλική ζάχαρη. Μοσχοβόλησε το σπίτι! Μόνο που δεν μου βγήκαν 35 αλλά πολύ λιγότερα... Ίσως έφταιγε το βούτυρο που δεν μπορούσα να πλάσω μικρότερα μπαλάκια, γιατί τρίβονταν και έσπαγαν. Πάντως, τα συγχαρητήριά μου! Είναι άπαιχτα!
 
REBEKKA
13. 01-12-2010 13:26
 
Οσες φορες κ αν τα εχω φτιαξει παντα ακουω τα καλυτερα σχολια .Πραγματι ειναι πολυ ωραια ευπαρουσιαστα ευκολα και αρκετα ελαφρυα θα ελεγα
 
anna9
14. 10-12-2010 14:42
 
Sardelaki καταπληκτικά τα μπισκότα!!Τα έφτιαξα πριν λίγο και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!Βέβαια μου βγήκαν αρκετά λιγότερα αλλά ίσως έκανα μεγαλύτερα μπαλάκια..Σ'ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ αν ξέρεις και άλλες γερμανικές συνταγές για γλυκά να τις υποβάλλεις-είμαι λάτρης! :)
 
demi
15. 10-12-2010 19:02
 
Μήπως έχετε δοκιμάσει αντί μαρμελάδας σοκολάτα ή άλλο..; πώς λέτε να είναι το αποτέλεσμα έτσι? :roll
 
patata


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/12/09 )