Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Glazed Ham Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 15/12/09
glazed_ham_400
Υλικά
  • 1 ολόκληρο κομμάτι καπνιστό ζαμπόν καλής ποιότητας, 2,5-3kg. Περίπου
  • 1 κούπα χυμό μήλου
  • ½ κούπα μουστάρδα dijon
  • 2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Τοποθετούμε το ζαμπόν σε γάστρα η οποία να κλείνει καλά με καπάκι και το περιχύνουμε με το χυμό μήλου.
  • Ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 2,5-3 ώρες. 1 ώρα για κάθε κιλό. Αν το κομμάτι είναι μεγάλο για το σκεύος μας, το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος, από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε χωρίς καπάκι.
  • Μετά το πέρας των ωρών, αδειάζουμε τα υγρά από τη γάστρα και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την επιφάνεια του ζαμπόν σε ρόμβους.
  • Καλύπτουμε με τη μουστάρδα, έπειτα με τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το μέλι.
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200C και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, για μισή ώρα ακόμη.
  • Κάθε 10' βρέχουμε το ζαμπόν με κουταλιές από τους χυμούς του, που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη έχει καραμελώσει και έχει πάρει σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του ζαμπόν.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ½ ώρα.

Το κόβουμε φέτες με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι (ιδανικά με ηλεκτρικό) και σερβίρουμε ζεστό.

Έχει πολύ εντυπωσιακή παρουσία από μόνο του, είναι ιδανικό για γιορτινό τραπέζι και η διαφορετική γεύση του “τραβάει” μπόλικο κρασάκι.

Καλή Επιτυχία και Καλές Γιορτές!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7027
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 17-12-2009 09:25
 
μιαμ μιαμ! :)
 
sardelaki
2. 17-12-2009 09:35
 
Ωραία πράγματα!! Μπράβο!
 
vago
3. 17-12-2009 10:08
 
Τελειο!!Τελειο!!! 
Μπραβοοο!
 
margarita79
4. 17-12-2009 11:43
 
Μπράβο για άλλη μια φορά Φλώρα. Εξαίσιο και ήδη το γεύομαι
 
mariaZ
5. 17-12-2009 13:59
 
Αχ!!! με κόλασε πάλι το ζεύγος... και με τη συνταγή και με τη φωτό. :upset :upset :upset
 
Mary
6. 17-12-2009 18:23
 
Ευχαριστούμε πολύ, κορίτσια :zzz :zzz :zzz
 
Flora
7. 18-12-2009 12:38
 
Μια δαγκοματιά εκύ στο πλάι, μια καλή ομως. 
Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε 
Μπράβο!!!!
 
susudi
8. 18-12-2009 13:55
 
Πολύ ωραίο μεζεδάκι Φλώρα και ειδικά για μπουφέ με πολλά άτομα. 
Να πω ότι μπορείτε να πάρετε και το μισό ζαμπ΅ον αν σας φαίνεται πολύ. Επίσης διατηρείτε στο ψυγείο για μιά βδομάδα και επίσης όσο μείνει μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το βάλετε στην κατάψυξη όπου διατηρείται πολύ καιρό. 
Βγάζετε όσο θέλετε για μεζεδάκι ή για σάντουιτσ. 
Φλώρα έχω μιά παρόμοια συνταγή , την έχω κουβαλήσει από Αυστρία για μπουτάκι χοιρινό με την πετσα του. 
Θα σας την δώσω τώρα που μου τη θύμισες. ;)
 
Faye
9. 20-12-2009 00:45
 
Αχ τι ωραίο πράγμα είναι αυτό? Μπράβο βρε παιδιά. Τέλειο. Για μπουφέ ιδανικό!!
 
voula
10. 20-12-2009 09:28
 
Φαίη, θα περιμένω τη συνταγή σου!  
Ευχαριστούμε και πάλι :zzz :zzz :zzz
 
Flora
11. 08-07-2011 23:23
 
sounds good!
 
e7sa
12. 09-01-2012 09:27
 
Τη συνταγή την είχα βάλει απο καιρό στο μάτι και την έφτιαξα των Φώτων για τη γιορτή του άντρα μου.Πήρα ένα ολόκληρο κομμάτι fouantre το οποίο βέβαια μου στοίχισε όσο ένα αρνί.Όταν το έβγαλα απο τη γάστρα είχε σουρώσει απελπιστικά πολύ και απο λάθος μου, είχε αρπάξει απο πάνω λίγο.Έβγαλα την πέτσα,έξυσα απο κάτω το λίπος γιατί μου φάνηκε πολύ και το σέρβιρα σε φέτες, με 3 ειδών μουστάρδες και μια γλυκόξινη σος έτοιμη.Έγινε καταπληκτικό και ανάρπαστο!Ακόμα και την επόμενη που έμεινε λίγο και το ξαναζεστάναμε, δεν είχε στεγνώσει καθόλου.Πολύ καλή συνταγή , είναι ότι πρέπει για γιορτινά τραπέζια.
 
karina
13. 13-01-2012 08:49
 
Χαίρομαι που σας άρεσε :) 
Δεν στεγνώνει καθόλου, ακόμη και τρεις μέρες μετά, αρκεί ένα ζέσταμα ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/12/09 )