Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό με δαμασκηνά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από evi20   
Κυριακή, 20/12/09

Μία συνταγή με χοιρινό και με υπέροχη γεύση.

Υλικά
  • 800 γραμμάρια χοιρινό σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 350 γραμμάρια δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα(κονσέρβα)
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 βιολογικό κύβο λαχανικών
  • μισή κουταλιά του γλυκού μπαχάρι κοπανισμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ενυδατώνουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί για μισή ώρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα. Τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Αλευρώνουμε  τα κομμάτια χοιρινού και τα ροδίζουμε στη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο που σοτάραμε τα πράσα και το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές  προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα σοταρισμένα πράσα και το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε το κρασί στο οποίο ενυδατώσαμε τα δαμάσκηνα, κρατώντας όμως τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το  μπαχάρι.
  • Περιμένουμε 5-6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα δαμάσκηνα  και αφήνουμε 20 λεπτά ακόμη να βράσουν όλα μαζί. Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Σερβίρουμε το χοιρινό με δαμάσκηνα και τη σάλτσα του και το πουρέ κάστανου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 14297
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 23-12-2009 13:55
 
Ωραία συνταγή και μου κάνει εντύπωση η ντομάτα. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει χοιρινό με δαμάσκηνα και ντομάτα.
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )