Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα σπανάκι με μπεσαμέλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 21/12/09
img_0560_2_400
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλευρι 
  • 125 γρ. βουτυρο
  • 2 κροκοι
  • λιγο αλατι
  • 2-3κ.σ παγωμενο νερο
Για τη γέμιση
  • 1 κιλο σπανάκι
  • 1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα (τα ασπρα μέρη)
  • 1 μέτριο κρεμμυδι
  • 1/2 ματσακι ανηθο
  • 3/4 του κουτιου γάλα εβαποτε
  • 1 αυγο
  • 1/2 πακέτο τυρι κρεμα φιλαδελφεια
  • 1/4-1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζανι ισως και παραπάνω φρυγανια τριμμένη
  • 1 φλιτανι τυρια τριμμενα
  • 2κ.σ μπεσαμελ
  • 1/4 κ.γ μοσχοκαρυδο
  • Αλατι, πιπερι
  • 2 1/2 φλιτζανια μπεσαμελ γιατην επικαλυψη
  • Λιγο εξτρα τυρι τριμμενο για πασπαλισμα
Εκτέλεση 
  • Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο
  • Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεα

img_0510_400

img_0512_400

img_0523_400
  • Πλένουμε ,ζεματαμε και σουρωνουμε πολυ καλα το σπανακι μας.
  • Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, φρεσκα και ξερα ψιλοκομμενα μεχρι να χρυσισουν, προσθετουμε το σπανακι και το γυριζουμε και αυτο μαζι με τα κρεμμυδια.
  • Ριχνουμε το γαλα, αλατι, πιπερι και το μοσχοκαρυδο και βαζοντας ελαχιστο νερο (2κ.σ) γιατι θα βγαλουν και τα λαχανικα αφηνουμε να μαγειρευτει.
  • Οταν ειναι ετοιμο και εχει πιει τα υγρα του ριχνουμε τη φρυγανια, το τυρι κρεμα και τον ανηθο.
  • Μολις το μειγμα ειναι χλιαρο προσθετουμε τη μπεσαμελ, τα τριμμενα τυρια και το αυγο χτυπημενο.
  • Αδειαζουμε στην ταρτα και καλυπτουμε με τη μπεσαμελ και το τριμμενο τυρι.
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισει η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 14143
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 23-12-2009 17:50
 
μιαμ μιαμ μιαμ :) πολυ ωραια μπραβο! να ρωτησω, κατεψυγμενο σπανακι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ετσι?
 
miaourose
2. 23-12-2009 17:52
 
Nαι γιατι οχι?Αν το χρησιμοποιεις σε σπανακοπιτα το ιδιο μπορεις να κανεις και στην ταρτα.
 
margarita79
3. 23-12-2009 20:14
 
Τι φοβερή συνταγή είναι πάλι αυτή? You rock Margie :zzz
 
mariaZ
4. 23-12-2009 20:32
 
Αυτές οι τάρτες σου με έχουν τσακίσει!! :zzz
 
vago
5. 23-12-2009 21:51
 
Αμάν Μαργαρίτα τι άλλο θα δούμε πια από εσένα. Εγώ δεν θα πω για την τάρτα (η οποία μιλάει από μόνη της), το μαγειρικό σου ταλέντο είναι γνωστό άλλωστε, αλλά για το καλλιτεχνικό μέρος αυτής της δημοσίευσης. Καλά κορίτσι μου τι έμπνευση είχες όταν έβγαζες αυτή την φωτογραφία :eek
 
ekaterini
6. 24-12-2009 03:22
 
Μαργαρίτα τι ωραία τάρτα είναι πάλι αυτή :zzz Κι ότι έψαχνα κάτι διαφορετικό σε τάρτα για να φτιάξω αυτές τις μέρες. Οπότε πάει για άμεση εκτέλεση. ;)
 
Faye
7. 24-12-2009 07:11
 
Μπράβο Μαργαρίτα! 
Φαίνεται πεντανόστιμη η τάρτα :zzz
 
Flora
8. 24-12-2009 08:51
 
Μαργαριτούλα πολύ καλή η ταρτούλα μπράβο σου κορίτσι μου. Μια ερώτηση μόνο βρε κοριτσάκι μου απο κιλά πως πάμε :x γιατί με τόσες λιχουδιές είναι δύσκολο να αντισταθείς :p
 
marylou
9. 04-01-2010 18:39
 
Καταπληκτικη!!!!!!! 
Οτιδήποτε έχει σχέση με σπανάκι το τσακίζω και τη συγκεκριμένη τάρτα.. :upset δεν έχω λόγια!!!!
 
huana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )