Ειναι μια συνταγη που δε χρειαζεται καμμια μαγειρικη ικανοτητα αλλά παρολα αυτα ειναι ενα σνακ που το κάνω πολυ συχνά και σκεφτηκα να το μοιραστω μαζι σας! Υλικά - 1/2 κιλο ζυμάρι ψωμιου απο το φουρνο της γειτονιας σας
- 1/3 πιπερια πρασινη σε κυβακια
- 1/3 πιπερια χρωματιστη σε κυβακια
- 100-150 γρ. φετα τριμμενη
- 50 γρ.ανθοτυρο (ή αλλο τυρι της αρεσκειας σας)
- Λιγα μανιταρια σε φετες ψιλοκομμενα
- Λιγο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
- Ελαχιστη ντοματα σε κυβάκια
- Ελιες, ζαμπον, μπεικον προαιρετικα (ή οτι αλλο υλικο και συνδιασμος σας αρεσει)
- πιπερι, ριγανη
- Σουσαμι για το πασπαλισμα
Εκτέλεση - Περνουμε το ζυμαρι και το ανοιγουμε στο ταψί μας που εχουμε λαδώσει ελαφρα.
- Αναμιγνυουμε τα υλικα της γεμισης και φτιαχνουμε ενα σφικτο μειγμα χωρις πολλα υγρα (προσοχη στην ντοματα και στα μανιταρια που θα βαλουμε να ειναι λιγα).
- Βαζουμε τη γεμιση στο κεντρο του ζυμαριου και το κλεινουμε δινοντας το σχημα της φρατζολας με το χερι μας. Φροντιζουμε το σημειο που κλεισαμε να ειναι στην κάτω μερια.
- Aπλωνουμε λιγο νερακι και πασπαλιζουμε με σουσαμι. Κανουμε και λιγες διαγωνιες χαρακιες με το μαχαιρι για να μη μας σκασει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο σους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα το ψωμί μας.
Κοβουμε σε φέτες και το τρωμε ζεστο ή κρύο! Καλή Ορεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 10528 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |