Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμάκια για Hamburger No.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τετάρτη, 30/12/09
hamburger_400

Αν έχετε διάθεση και θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά ψωμάκια για hamburger, voila!!! Γίνονται τέλεια!!!!

Υλικά
  • 1 kg αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 700 γρ. γάλα χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
  • .jpg_400_19Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το γάλα τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια. Κατόπιν ζυμώνουμε και τραβάμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί (για να κάνει ίνες το ψωμάκι μας. 
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζέστη για 40λεπτά.
  • Ξαναζυμώνουμε χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια τα αφήνουμε σε αλευρωμένο ταψί τα  σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζέστη άλλα 40 λεπτά. 
  • Λαδώνουμε τα ψωμάκια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-30 λεπτά) 

Αν θέλετε να σας γίνουν ωραία στρογγυλά θα τα κάνετε σαν μπαλονάκι ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και το λίγο κομμάτι που θα περισσεύει απο κάτω θα το διπλώσετε μέσα στη ζύμη απο την κάτω μεριά. κι έτσι θα έχουν ένα φανταστικό σχήμα 

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8076
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 02-01-2010 19:04
 
ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ :zzz
 
nitsa2009
2. 02-01-2010 19:20
 
Αχ, Μαράκι μου με τα ωραία σου! Αφράτα και μοσχομυριστά μαντεύω! :)
 
linmak88
3. 03-01-2010 02:05
 
Μπράβο Μαράκι! Τα συγκεκριμένα ψωμάκια τα φτιάχνω κι εγώ ακριβώς έτσι και γίνονται καταπληκρικά. 
 
Επίσης να πω ότι τα φτιάχνω και όταν ετοιμάζω ρομαντικό δείπνο ή του Αγίου Βαλεντίνου. Με τη διαφορά ότι τα πλάθω μπαλάκια όπως λες Μαράκι και μετά τους δίνω σχήμα καρδιάς. Επίσης πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι που θεωρείται και τυχερό και γίνονται πολύ εντυπωσιακά. ;)
 
Faye
4. 03-01-2010 07:14
 
Ευχαριστώ κορίτσια!!! γίνονται πράγματι πεντανόστιμα, δεν θα το πιστεύετε, και με σουσάμι απο πάνω γίνονται τελειότερα  
Ωραία η ιδέα της καρδιάς Φαίη, δεν το είχα σκεφτεί. Αυτά τα έφτιαχνα χαμπουργκερ και τα επαιρνα σε διάφορες εκδρομες που πηγαίναμε (γιατί τωρα με το μωρό ποια εκδρομή :p )  
Θα τα δοκιμάσω πάντως σε καρδουλες και θα βάλω φωτο
 
mariaZ
5. 04-01-2010 12:47
 
Πολυ χρησιμη συνταγη!!Κια για παρτυ!!μμμ τελεια!
 
margarita79
6. 30-01-2010 19:37
 
Τελικά η φωτογραφία την αναδεικνύει τη συνταγή :eek  
Αγαπήθηκαν και θα ετοιμαστούν αύριο κιόλας για κολατσιό στο γραφείο :grin :grin :zzz
 
Flora
7. 30-01-2010 23:24
 
Περιμένω εντυπωσεις Φλώρα. Γενικώς γι αυτή την συνταγή το αλεύρι κάνει την διαφορά. Τα έχω φτιάξει με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και είχαν γίνει καλά αλλά το μαλακό είναι που κάνει την διαφορά. Επίσης επιχειρησα και τα έφτιαξα και με χωριάτικο αλεύρι απο τον φούρνο και βγήκαν αρκετά καλά επίσης. Οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε. Νομίζω οτι την επόμενη φορά θα τα φτιάξω με ολικής άλεσης
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )