Αν έχετε διάθεση και θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά ψωμάκια για hamburger, voila!!! Γίνονται τέλεια!!!! Υλικά - 1 kg αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 700 γρ. γάλα χλιαρό
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση - Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το γάλα τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια. Κατόπιν ζυμώνουμε και τραβάμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί (για να κάνει ίνες το ψωμάκι μας.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζέστη για 40λεπτά.
- Ξαναζυμώνουμε χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια τα αφήνουμε σε αλευρωμένο ταψί τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζέστη άλλα 40 λεπτά.
- Λαδώνουμε τα ψωμάκια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-30 λεπτά)
Αν θέλετε να σας γίνουν ωραία στρογγυλά θα τα κάνετε σαν μπαλονάκι ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και το λίγο κομμάτι που θα περισσεύει απο κάτω θα το διπλώσετε μέσα στη ζύμη απο την κάτω μεριά. κι έτσι θα έχουν ένα φανταστικό σχήμα Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8076 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |