Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινή τηγανιά Νο.08 (καμουφλαρισμένη)
Χοιρινή τηγανιά Νο.08 (καμουφλαρισμένη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από sirigos   
Πέμπτη, 14/01/10
Μια συνταγή που μου είχε στείλει ένας φίλος από τα παλιά.Είναι κυρίως για πιάτο και Σερβίρει 5 άτομα
Υλικά
  • 2 κιλά χοιρινή τηγανιά
  • 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί)
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 ατομικά χωριάτικα ψωμάκια
  • ½ κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • Λάδι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • Πλένετε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα βάζετε να βράσουν 45 λεπτά περίπου μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι σε νερό τόσο όσο να καλύπτει την τηγανιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  • Αφού τραβήξει το πολύ νερό, στραγγίζετε την τηγανιά και την ρίχνετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει καλά. Το νερό από το βράσιμο το φιλάτε για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
  • Αφού ροδίσει η τηγανιά, ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα για 5 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνετε τη μουστάρδα και σβήνετε με κρασί και ζωμό από το βράσιμο της τηγανιάς.
  • Παίρνετε τα ψωμάκια και κόβετε το πάνω μέρος δημιουργώντας καπάκι. Βγάζετε την ψίχα ώστε να γίνει σαν μπολ.
  • Σε ένα μικρό σκεύος ανακατεύετε λίγο λάδι με 1 λεμόνι και ρίγανη. Με το μείγμα αλείφετε το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του ψωμιού.
  • Γεμίζετε τα ψωμάκια με την τηγανιά και από πάνω ρίχνετε το κεφαλοτύρι.
  • Κλείνετε με τα καπάκια τα ψωμιά βάζοντας από πάνω λίγο κεφαλοτύρι και τα βάζετε στον φούρνο να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει το ψωμί.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 14152
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 15-01-2010 20:57
 
Πολυ ωραια συνταγη και ιδανικη για σερβιρισμα σε τραπεζι με τα ψωμακια αντι του κλασσικου πυρεξ.Ευχαριστουμε!
 
margarita79
2. 16-01-2010 01:24
 
ΤΕΕΕΕΕΛΕΙΟ...... :p :p :p :p
 
soulapapaf
3. 16-01-2010 09:11
 
Χαίρομαι που σας αρέσει κορίτσια.
 
sirigos
4. 16-01-2010 15:21
 
Πολύ ωραία πρόταση σερβιρίσματος. Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Θα τη δοκιμάσω άμεσα
 
voula
5. 16-01-2010 15:36
 
Eξαιρετική συνταγή για την τηγανιά, αλλά και η ιδέα για το σερβίρισμα!! 
Μπράβο!
 
YANNA
6. 16-01-2010 21:34
 
Μμμμμμ πολύ μ΄άρεσε η ιδέα στο σύνολό της. Νοστιμιά, ψωμάκια κ.λπ.
 
Nena
7. 17-01-2010 02:11
 
Α κι εμένα μου αρέσει πολύ. 
Εξαιρετικό μεζεδάκι και πολύ καλή πρόταση σερβιρίσματος. 
Μπράβο σου και σ ευχαριστούμε. :)
 
Faye
8. 25-01-2012 20:32
 
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΩΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΤΟ 2009.
 
STELIOS6

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )