Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κονιάκ
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κονιάκ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τετάρτη, 20/01/10
Υλικά:
  • 800γρ. Φιλέτο χοιρινό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι,πιπέρι
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα φασκόμηλο
  • 12 φέτες μπέικον
  • 6 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 250γρ. Μανιτάρια
  • 40μλ κονιάκ
  • 1 κρεμμύδι
  • 200μλ κρέμα γάλακτος
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το λίπος από το φιλέτο και τις ίνες και το χωρίζουμε σε 12 κομμάτια. Τρίβουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε με λίγο πιπέρι και το αλείφουμε πάνω στα φιλέτα. Έπειτα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε γύρω από κάθε κομμάτια φιλέτου μία φέτα μπέικον και δένουμε με τα κλαδιά δενδρολίβανου. Από πάνω ρίχνουμε και το θυμάρι και το φασκόμηλο.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα 2 ώρες στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στον φούρνο για να μείνουν ζεστά (στους 60 βαθμούς).

Κόβουμε το κρεμμύδι κυβάκια και τα μανιτάρια σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε κάνει τα φιλέτα νωρίτερα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο βούτυρο ακόμη. Σβήνουμε με το κονιάκ έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να βράσει. Βάζουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9192
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-01-2010 19:27
 
μμμ φαίνεται πεντανόστιμο το φιλέτο σου σαρδελάκι  
Ερώτηση τηγανίζουμε το φιλέτο μαζί με το τυλιγμένο δενδρολίβανο ?
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/07/14 )