Υλικά Για την ζύμη: (απο την συνταγή της Μαίρης Τυροπιτάκια Νο.02 εύκολα, διπλή δόση) - 2 πακέτα Φαρίνα
- 2 βούτυρα βιτάμ των 250 γρ.
- 2 γιαούρτια (εγώ έβαλα με χαμηλά λιπαρά απλά τραβάει λίγο παραπάνω αλευράκι)
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
- αυγό για το άλλειμα
Για την γέμιση
- 1 πράσσο ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομένα
- 1 κολοκυθάκι μέτριο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. σπανάκι (ζύγισμά μετά το καθάρισμα)
- 3.4 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 200 γρ. ανθότυρο (ή φέτα της αρεσκείας σας - προσοχή όμως στο αλάτι)
- 100 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (ο,τι έχετε στο ψυγείο σας εγώ χρησιμοποιησα παρμεζάνα - κασέρι - ρεγγάτο )
- 1 αυγό
- 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση Για την ζύμη Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και τα τρίβουμε μέχρι να ψιχουλιάσουν. Προσθέτουμε γιαούρτι , αυγά και αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθουν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική. Την βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Για την γέμιση - Σωτάρουμε στο λάδι το πράσσο και τα κρεμμυδάκια κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε λίγη ώρα γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πολύ λίγο νεράκι (μισό φλυτζανάκι του καφέ) και αφήνουμε να βράσουν (όχι καλά όμως να κρατάνε λίγο)
- Βγάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα υπολοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά
Χωρίζουμε το φύλλο σε 8 μπαλάκια και ανοιγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε κύκλους το ζυμάρι (ο,τι μέγεθος θέλουμε) και βάζουμε λίγη απο την γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και βάζουμε τα σπανακοπιτάκια σε ταψί με λαδοκολλά. Αλείφουμε τα σπανακοπιτάκια μας με το αυγό και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 170 αέρα. Γίνονται θεϊκά Καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 25913 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |