Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πάβλοβα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 09/02/10

Τούρτα Πάβλοβα Ρώσικη και αγαπησιάρα για.. αγαπησιάρηδες!!!
Συνταγή με τάρτα μαρέγκας αμυγδάλου και φράουλες

Υλικά
  • _______400_02250 γρ. Χονδροκομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο
  • 250 γρ. Ζάχαρη απλή5 (μόνο) αυγών ασπράδια κτυπημένα σαν μαρέγκα με λίγες σταγόνες λεμονιού ή ½ πρέζα αλάτι.
  • 1 λαδόκολλα
  • βούτυρο για το, λάδωμα
  • ½ κιλού σαντιγί έτοιμη ή την φτιάχνετε με:
  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια άχνη
  • 1 βανιλίνη ή λίγο ποτό για άρωμα
  • ¼ κιλού μαρμελάδα φράουλα
  • ½ κιλό φρέσκες φράουλες για την γαρνιτούρα!
Εκτέλεση
  • Αφού κάνω μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτω την ζάχαρη άχνη και μετά τα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Ανακατεύω πολύ απαλά και προσεκτικά να μην φύγει ο αέρας από την μαρέγκα και την μοιράζω σε δύο ταψάκια ίδιου μεγέθους πού έχω στρώσει λαδόκολλα βουτυρωμένη.
  • Τα ψήνω στους 130ο Κελσίου για 30΄ της ώρας.
  • Γίνονται 2 ωραίες βάσεις μπισκότου. Απλώνω ανάμεσα σαντιγί και μία στρώση μαρμελάδας ή φρέσκιες φράουλες. Επάνω από την επάνω βάση, γαρνίρω με σαντιγί, φρέσκιες φράουλες και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Μ ..μ..μ.. … Θαύμα !
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7453
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 12-02-2010 16:17
 
Η πάβλοβα είναι πραγματικά υπέροχο γλυκό, αλλά δεν είναι ρώσικο. Είναι αυστραλέζικο γλυκό και του έδωσαν το όνομα της μεγάλης χορεύτριας Πάβλοβα για να την τιμήσουν. Πάντως η δική σου εκδοχή, νομίζω αξίζει τον κόπο να δοκιμαστεί (αυτό το αμύγδαλο με εξιτάρει).
 
ekaterini
2. 12-02-2010 18:34
 
ΕΧΕΙς ΔΊΚΙΟ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/02/10 )