Τούρτα Πάβλοβα Ρώσικη και αγαπησιάρα για.. αγαπησιάρηδες!!! Συνταγή με τάρτα μαρέγκας αμυγδάλου και φράουλες Υλικά - 250 γρ. Χονδροκομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο
- 250 γρ. Ζάχαρη απλή5 (μόνο) αυγών ασπράδια κτυπημένα σαν μαρέγκα με λίγες σταγόνες λεμονιού ή ½ πρέζα αλάτι.
- 1 λαδόκολλα
- βούτυρο για το, λάδωμα
- ½ κιλού σαντιγί έτοιμη ή την φτιάχνετε με:
- 1 κιλό κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια άχνη
- 1 βανιλίνη ή λίγο ποτό για άρωμα
- ¼ κιλού μαρμελάδα φράουλα
- ½ κιλό φρέσκες φράουλες για την γαρνιτούρα!
Εκτέλεση - Αφού κάνω μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτω την ζάχαρη άχνη και μετά τα καβουρδισμένα αμύγδαλα
- Ανακατεύω πολύ απαλά και προσεκτικά να μην φύγει ο αέρας από την μαρέγκα και την μοιράζω σε δύο ταψάκια ίδιου μεγέθους πού έχω στρώσει λαδόκολλα βουτυρωμένη.
- Τα ψήνω στους 130ο Κελσίου για 30΄ της ώρας.
- Γίνονται 2 ωραίες βάσεις μπισκότου. Απλώνω ανάμεσα σαντιγί και μία στρώση μαρμελάδας ή φρέσκιες φράουλες. Επάνω από την επάνω βάση, γαρνίρω με σαντιγί, φρέσκιες φράουλες και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Μ ..μ..μ.. … Θαύμα ! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7453 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |