Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Συκωτάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί
Συκωτάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Πέμπτη, 11/02/10
dsc00295_400
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 150ml λευκό κρασί
  • 1κ.σ. τοματοπελτέ
  • 100ml νερό
  • Αλάτι και μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 10-15 λεπτά. Τα κόβουμε σε μπουκιές.
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα συκωτάκια και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά για να "θωρακίσουμε" τα συκωτάκια και να παραμείνουν μαλακά εσωτερικά. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξαναρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για λίγο ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάλι τα συκωτάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Τα συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή ρυζάκι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 14386
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-02-2010 09:56
 
μμμμ φαίνονται τέλεια θα δοκιμαστούν συντόμως
 
mariaZ
2. 15-02-2010 00:48
 
Και από εμάς θα δοκιμαστούν σύντομα. Μας αρέσουν πολύ κάτι τέτοια μεζεδάκια. :p  
Σ ευχαριστούμε. :)
 
Faye
3. 15-02-2010 22:12
 
Είναι μια ισπανική συνταγή την οποία βρήκα πριν λίγες μέρες. Τη δοκίμασα γιατί μαγειρεύω συχνά συκωτάκια κοτόπουλου και μας άρεσε. Ελπίζω να αρέσει και σε όποιον άλλον τη δοκιμάσει.
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )