Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο στη γάστρα (Κοζανίτικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lianta   
Παρασκευή, 12/02/10
liakot
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 1 κιλό περίπου πιπεριές (της αρεσκείας σας)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 φρέσκιες και ώριμες ντομάτες
  • Μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουκουρμά
  • Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες (εγώ, είχα κόκκινες Φλωρίνης, 3-4 πράσινες για γέμισμα και 2 κίρινες). Τέλος, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
  • Βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά σε λεκάνη, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια ελαφρά.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο της γάστρας το κοτόπουλο ολόκληρο, αφού το έχουμε αλατίσει και αλείψει με μουστάρδα. Γύρω από αυτό, αδειάζουμε τη λεκάνη με τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον κουκουρμά.
  • Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 90 λεπτάκια περίπου.
Υ.Γ.
  • Αν δεν το φτιάξετε σε γάστρα, καλό είναι να βάλετε λίγο νεράκι και να το σκεπάσετε για μία ώρα με αλουμινόχαρτο και την τελευταία μισή ωρίτσα να το αφήσετε να κοκκινίσει και να πιάσει κρούστα.
  • Η μητέρα μου το έφτιαχνε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, δίχως νερό γιατί τα λαχανικά και ιδιαίτερα τα κρεμμύδια βγάζουν αρκετά υγρά.
  • Και κάτι άλλο…… Αν το φτιάξετε για να το καταναλώσετε σε δύο μέρες, μπορείτε να βάλετε πατάτες (λιγότερες) για την πρώτη μέρα και για την επόμενη, επειδή θα έχουν περισσέψει τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το κοτόπουλο, μπορούν να συνοδευτούν από ένα πιλαφάκι…….

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10797
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 16-02-2010 12:44
 
ολες οι συνταγες σου ειναι τελειες μπραβο :zzz :zzz
 
giota
2. 17-02-2010 10:03
 
Ωραία η συνταγούλα σου μπράβο!!!  
ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι ο κουκουρμάς? :?
 
marylou
3. 17-02-2010 10:35
 
giota μου.......σ'ευχαριστώ πολύ!
 
lianta
4. 17-02-2010 10:38
 
marylou....... 
Την καλύτερη απάντηση στο θέμα του κουκουρμά,την έδωσε η καλή μας pastaflora,στη συνταγή μου "κοτόπουλο πικάντικο"..... 
Έκανα copy και στην παραθέτω.....εδώ ;)  
(Κουρκουμά+ Κιτρινόρριζα σε σκόνη,ή τούρμερικ στα ινδικά. μιάζει με καρυ μπαίνει και αυτό μέσα στο μείγμα του γκαραμ μασάλα που κάνει το κάρυ των ινδών μαζί με κρόκο(σαφράν) και κίμινο. Φύεται στην Σάμο, και υπάρχει και στην Ελλάδα στα μπαχαράδικα και στις λαϊκες στα μπαχαρικά.)
 
lianta
5. 10-05-2010 14:04
 
TELEIO TO FAGHTOULI !!! MOSXOVOLHSE TO SPITAKI !!!!! :p
 
XALVADOPITOULA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/02/10 )