Κοτόπουλο στη γάστρα (Κοζανίτικο) |
|
Έχει υποβληθεί από lianta
|
Παρασκευή, 12/02/10 |
ΥΛΙΚΑ - 1 κοτόπουλο
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
- 1 κιλό περίπου πιπεριές (της αρεσκείας σας)
- 1 κιλό πατάτες
- 4 φρέσκιες και ώριμες ντομάτες
- Μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κουκουρμά
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες (εγώ, είχα κόκκινες Φλωρίνης, 3-4 πράσινες για γέμισμα και 2 κίρινες). Τέλος, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά σε λεκάνη, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια ελαφρά.
- Τοποθετούμε στο κέντρο της γάστρας το κοτόπουλο ολόκληρο, αφού το έχουμε αλατίσει και αλείψει με μουστάρδα. Γύρω από αυτό, αδειάζουμε τη λεκάνη με τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον κουκουρμά.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 90 λεπτάκια περίπου.
Υ.Γ.- Αν δεν το φτιάξετε σε γάστρα, καλό είναι να βάλετε λίγο νεράκι και να το σκεπάσετε για μία ώρα με αλουμινόχαρτο και την τελευταία μισή ωρίτσα να το αφήσετε να κοκκινίσει και να πιάσει κρούστα.
- Η μητέρα μου το έφτιαχνε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, δίχως νερό γιατί τα λαχανικά και ιδιαίτερα τα κρεμμύδια βγάζουν αρκετά υγρά.
- Και κάτι άλλο…… Αν το φτιάξετε για να το καταναλώσετε σε δύο μέρες, μπορείτε να βάλετε πατάτες (λιγότερες) για την πρώτη μέρα και για την επόμενη, επειδή θα έχουν περισσέψει τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το κοτόπουλο, μπορούν να συνοδευτούν από ένα πιλαφάκι…….
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10797 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/02/10 )
|