Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουπιές με ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 18/02/10

Κρασομεζές από την Κύμη της Ευβοίας

Υλικά
  • 1 ½ σουπιές σε κομματάκια
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
    (χωρίς νερό άλλο)
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • αλάτι οχι, ή με το μέτρο, γιατί οι ελιές είναι ήδη αλμυρές…..Δοκιμάζω…..
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 250 γραμμάρια φιλετάκια από πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ξαλμυρισμένες
  • ¼ της κούπας κονιάκ
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζω το κρεμμύδι ώσπου να ασπρίσει και να γίνει διάφανο με το λάδι και την δάφνη.
  • Ρίχνω τις σουπιές, τις ανακατεύω και τις αχνίζω με κλειστό καπάκι.
  • Ρίχνω το σκόρδο, αλάτι το πιπέρι και τον χυμό της ντομάτας.
Όταν έχουν μαλακώσει οι σουπιές ρίχνω τις πράσινες ελιές, αφήνω να πάρει γεύση το φαγητό για λίγα λεπτά και, 5΄ πρίν το σβήσω, ρίχνω το κονιάκ , για να πάρει ωραίο άρωμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5051
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/02/10 )