Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντομάτες τηγανιτές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lianta   
Κυριακή, 21/02/10
dsc00840_400
Ακόμη ένας μεζές για ουζάκι......
Τα υλικά, είναι ελάχιστα και εύκολα....
ΥΛΙΚΑ
  • 5-6 Ντομάτες μέτριες, αν είναι δυνατόν αγουρωπές, ή κόκκινες αλλά σφιχτές
  • αλάτι
  • αλεύρι
  • λαδάκι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες, σε πάχος περίπου ενός πόντου. Τις αλατίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε.
  • Στο τηγάνι, καίμε το ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πανεύκολο......δεν είναι; Είναι και πολύ νόστιμο...βέβαια.
Σερβίρονται και σκέτες. Εγώ προτιμώ και λίγες πιπερίτσες τηγανιτές για περισσότερη... γεύση
 
Υ.Γ.
  • Μπορείτε αν θέλετε, να προσθέσετε και ριγανίτσα, όπως επίσης να τις πασπαλίσετε όπως θα βγουν ζεστές με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι, ακόμη και τυρί φέτα
  • Βάλτε και καμία ελίτσα αν έχετε στο κέντρο της ντοματούλας, για να μην ξεφεύγουμε... και από τα Ελληνικά δρώμενα....

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9751
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 23-02-2010 16:11
 
Αχχχχχχχ...τέλειο!!! Αδυναμία μου είναι οι τηγανιτές ντομάτες!!
 
Marinaki
2. 23-02-2010 18:56
 
Η ντομάτα είναι το αγαπημένο μου λαχανικό κι αυτές στη φωτογραφία φαίνονται νόστιμες. Δοκιμάστε το καλοκαίρι πράσινες, τηγανητές ντομάτες. Είναι τέλειες!
 
giavroudi
3. 24-02-2010 19:31
 
giavroudi........ 
Πραγματικά,έχεις δίκιο για τις πράσινες ντομάτες,κάτι που μου διέφυγε να αναφέρω. 
Προσωπικά,προτιμώ τις πράσινες,αλλά επειδή δεν κυκλοφορούν στην αγορά,απέφυγα να το γράψω. 
Βέβαια,για όσους έχουν μπαχτσέ,θεωρώ ότι είναι τυχερούληδες...... :zzz
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/10 )