Yλικά Για τα σου (45 τεμάχια)
- 1 φλιτζανι νερο
- 1/2 φλιτζανι βιταμ
- 1 1/2 φλιτζανι αλευρι
- 4 αυγα
- 1 κ.γ μπεικιν
- 1/2 κ.γ ζαχαρη
- 1/4 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση- 200 γρ.ροκφορ
- 1 κουτι τυρι κρεμα φιλαδελφεια
- 1/2 κουτι τυρι κρεμα dirollo
- 1 -2 κ.σ μαγιονεζα
Για το στόλισμα- Λίγη μαγιονέζα
- Λιγο ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση - Παταμε με το πηρουνι το τυρι κρεμα μαζι με το ροκφορ
- Μολις ενωθουν τα βαζουμε στο μουλτι μαζι με λιγη μαγιονεζα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.
- Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει μαζί με το βιταμ το αλατι και τη ζαχαρη.
- Μολις αρχιζει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και απο εδω και περα σβηνουμε το μάτι.
- Ριχνουμε μεσα το αλευρι με το μπεικιν ανακατευοντας με ξυλινη σπατουλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μπαλα.
- Αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα και ριχνουμε μεσα τα αυγα χτυπημενα.
- Σε αυτο το σημειο πρεπει να ανακατευετε συνεχως και δυνατα με το συρμα ωστε να εχετε μια λεια κρεμα(μπορειτε αυτη τη διαδικασια να την κανετε και με μιξερ χειρος)
- Σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα σε αρκετη αποσταση η μια κουταλια απο την αλλη για να μην κολλησουν οταν φουσκωσουν (για μικρα σουδακια βαζετε κουταλακι του γλυκου, για μεγαλα κουταλια της σουπας).
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη για 5 λεπτα στους 220 βαθμους και στη συνεχεια χαμηλωνουμε στους 160 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
- Οταν κρυωσουν καλα τα ανοιγουμε με μαχαιρακι και τα γεμιζουμε με κορνε την κρέμα ροκφόρ.
- Αλειφουμε το καπακι εξωτερικά με λιγη μαγιονεζα και πασπαλιζουμε το τριμμενο ρεγκατο.
Σημείωση- Τα Σουδακια μας για να ειναι επιτυχημενα πρεπει μεσα να ειναι κουφια και εξωτερικα φουσκωτα και ροδισμενα.
- Φωτογραφίες για την εκτελεση των σου μπορειτε να δείτε εδώ
Καλή επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 15415 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |