Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβάς Νο.09 (σιμιγδαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας)
Χαλβάς Νο.09 (σιμιγδαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 15/03/10
xalvas_sokolata

Το γνωστό μας γλύκισμα ...με άλλη άποψη..και κυρίως νηστίσιμο!

Τα υλικά μας
  • 500 gr σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο (όχι πολύ μεγάλο ποτήρι)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • για το σιρόπι
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 3-4 φλούδες πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαριφαλάκια
Για την επικάλυψη
  • Σοκολάτα Κουβερτούρα
  • Κανέλλα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και την μαργαρίνη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, και αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες λεμονιού, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε αρκετα να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
  • Όταν τελειώσει το σιρόπι ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3'-4' λεπτά.
  • Τοποθετούμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει για  3'-4' ώρες.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και περιχύνουμε τον χαλβά.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.

 Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12727
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-03-2010 20:08
 
Μπράβο σαρδελάκι! Άψογη εκτέλεση :zzz
 
Flora
2. 17-03-2010 21:15
 
Ευχαριστώ!
 
lovestars
3. 18-03-2010 06:45
 
Τι να πω!!! Μόνο οτι λυπάμαι που κάνω δίαιτα και δεν θα το δοκιμάσω άμεσα( :sigh ) όμως μόλις χάσω τα κιλάκια που θέλω και μιας και τρελενομαι για χαλβά σιμιγδαλένιο θα δοκιμαστεί :grin
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/03/10 )